Juventus a devenit pentru a șaptea oară consecutiv campioana Italiei, reușind să se impună în lupta pentru titlu cu Napoli cu o etapă înainte de finalul sezonului din Serie A. În runda cu numărul XXXVII, "Bătrâna Doamnă" a reușit să plece neînvinsă de pe Stadio Olimpico, iar remiza alba cu AS Roma a fost suficientă pentru a-i aduce un nou titlu.

Juventus, campioana Italiei pentru a saptea oara consecutivFoto: Twitter/ Juventus Torino

Înaintea ultimei etape din acest sezon, "Bătrâna Doamna" are un avans de patru puncte față de Napoli, echipa aflată pe locul doi în Serie A. Pentru torinezi este titlul cu numărul 34 din istoria clubului și al șaptelea consecutiv în Italia.

Roma a terminat meciul în inferioritate numerică, după ce Nainggolan a primit al doilea cartonaş galben și a fost eliminat în minutul 68.

Juventus, care a cucerit miercuri Cupa Italiei (4-0 cu AC Milan), a reuşit astfel a patra dublă consecutivă campionat-cupă.

Rezumatul partidei AS Roma vs Juventus.

Cine este Juventus Torino:

Antrenor: Massimiliano Allegri

Președinte: Andrea Agnelli

Palmares:

  • Liga Campionilor: (1985, 1996)
  • Cupa UEFA: (1977, 1990, 1993)
  • Cupa Cupelor: (1984)
  • Cupa Intertoto (1999)
  • Supercupa Europei (1984, 1996)
  • Cupa Intercontinentală (1985, 1996)
  • Campioana Italiei (1905, 1926, 1931, 1932, 1933, 1934, 1935, 1950, 1952, 1958, 1960, 1961, 1967, 1972, 1973, 1975, 1977, 1978, 1981, 1982, 1984, 1986, 1995, 1997, 1998, 2002, 2003, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018)
  • Cupa Italiei (1938, 1942, 1959, 1960, 1965, 1979, 1983, 1990, 1995, 2015, 2016, 2017, 2018)
  • Supercupa Italiei (1995, 1997, 2002, 2003, 2012, 2013, 2015)

Echipa tip: Buffon - Lichtsteiner, Benatia, Chiellini, Alex Sandro - Khedira, Pjanic, Matuidi - Douglas Costa, Higuain, Dybala

Cum au sărbătorit suporterii lui Juventus:

Bucuria campionilor:

Rezultatele etapei XXXVII din Serie A:

Sâmbătă:

Benevento - Genoa 1-0

A marcat: Diabate (87).

Fundaşul Alin Toşca a fost integralist la Benevento.

Inter Milano - Sassuolo 1-2

Au marcat: Rafinha (80), respectiv Politano (25), Berardi (72).

Duminică:

Helals Verona - Udinese 0-1

A marcat: Barak (20).

Torino FC - SPAL Ferrara 2-1

Au marcat: Belotti (68), De Silvestri (87), respectiv Grassi (22).

Bologna - Chievo Verona 1-2

Au marcat: Verdi (12 - penalty), respectiv Giaccherini (48), Inglese (60).

Fiorentina - Cagliari 0-1

A marcat: Pavoletti (37).

Crotone - Lazio Roma 2-2

Au marcat: Simy (29), Ceccherini (61), respectiv Lulic (17 - penalty), Milinkovic-Savic (84).

Fundaşul Ştefan Radu a fost titular la Lazio, fiind înlocuit în minutul 55, în timp ce Adrian Stoian a evoluat în repriza secundă pentru Crotone, fiind introdus pe teren în minutul 59.

Atalanta Bergamo - AC Milan 1-1

Au marcat: Masiello (90+2), respectiv Kessie (60).

AS Roma - Juventus Torino 0-0

Portarul Bogdan Lobonţ a fost rezervă la AS Roma.

Sampdoria Genoa - SSC Npaoli 0-2

Au marcat: Milik (72), Albiol (80).

Fundaşul Vlad Chiricheş nu a făcut parte din lotul lui Napoli la acest meci.

Clasament:

1. Juventus 92

2. Napoli 88

3. AS Roma 74

4. Lazio 72

5.Inter 69

6. AC Milan 61

7. Atalanta 60 etc.