Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat luni seara că îl susține pe Ionuț Lupescu în cursa pentru șefia Federației Române de Fotbal.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Forurile sportive din Romania au nevoie de oameni tineri, dedicați, cu experiență, care știu ce înseamnă performanță și disciplina sportivă, iar dumneavoastră sunteți unul dintre sportivii model ai acestei țări și de aceea vă susțin în competiția în care v-ați angajat pentru a ocupa postul de președinte al Federației Române de Fotbal”, a scris Firea, pe contul ei de Facebook, după ce s-a întâlnit cu Ionuț Lupescu.

La tagurile postării au fost publicate următoarele cuvinte cheie: #officedress #SowAtelier #SustinFabricatInRomania

Această postare vine după ce preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat luni că nu a spus că îl susţine pe Ionuţ Lupescu la şefia Federaţiei Române de Fotbal, ci că, dacă este adevărat că circulă o hârtie în care este semnătura sa pentru susţinerea lui Răzvan Burleanu, acest lucru este „incalificabil”.

"Eu nu votez. (...) Eu nu am spus că îl susţin pe Ionuţ Lupescu. Eu am spus că, dacă informaţiile care mi-au fost transmise că se foloseşte o hârtie în care este semnătura mea pentru susţinerea domnului Burleanu sunt adevărate, mi se pare ceva incalificabil. Eu sper să nu fie adevărate pentru că n-am semnat aşa ceva şi nici n-aveam de gând. În rest, cred că trebuie să fie alegeri libere la FRF şi toţi cei care votează acolo trebuie să se gândească şi la noi, microbiştii, nu numai la ei. Să se gândească şi la suferinţele noastre, şi la trăirile noastre, şi la trăirile mele de rapidist, şi la trăirile dumneavoastră şi ale altora, indiferent ce echipă locală sau naţională susţin. Să se gândească la ceea ce ne dorim cu toţii de la fotbalul românesc, şi anume să avem măcar performanţa pe care a avut-o generaţia de aur, pentru că potenţial există", a spus Dragnea, citat de Agerpres.

Întrebat dacă este susţinut de partid Ionuţ Lupescu după ce acesta ar fi apărut în fotografii alături de lideri locali ai PSD, Dragnea a precizat: "Ştiţi cum e cu implicarea politicului? Poate că după aceste alegeri discutăm despre implicarea unor instituţii în vechile alegeri de la Federaţie. Lăsaţi-o cu implicarea politicului, e ca şi cum unii au voie să se întâlnească, alţii n-au voie. Liderii noştri din teritoriu sau alţi lideri din teritoriu nu au voie să se întâlnească? Foarte bine fac. (...) Eu nu vreau să reproşez nimănui nimic. După aceste alegeri, indiferent de rezultat, dacă cineva din presa sportivă vrea să facă un interviu cu mine, o să spun ce cred eu".