Barcelona a avut o prestație de nerecunoscut pe "Olimpico", liderul autoritar din Spania pierzând cu 3-0 în fața Romei, rezultat care o scoate în afara Champions League încă din sferturi. "Eu sunt responsabil, am avut o mare șansă, este o înfrângere dureroasă. Trebuia să jucam ca și când în tur fusese 0-0", a precizat Ernesto Valverde, antrenorul catalanilor, la finalul dezastrului din Capitala Italiei.

Ernesto ValverdeFoto: fcbarcelona.cat

"Eu sunt responsabilul, cel care face echipa, cel care o pregăteşte. Şi când câştigăm şi când pierdem. Am trimis aceeaşi echipa ca în urmă cu o săptămână. Atunci am jucat bine, am marcat patru goluri. Dar de data aceasta ei au fost foarte buni, felicitări.

Am avut o mare şansă şi este o mare deziluzie pentru suporterii noştri. Credeam că puteam întoarce lucrurile cu echipa de pe teren, aveam experienţă pentru aşa ceva. Am venit aici pentru a câştiga, dar adversarul a fost mai bun.

Trebuia să jucăm ca şi cum ar fi fost 0-0, ca săptămâna trecută. Am încercat să facem la fel, dar au jucat foarte sus şi nu am putut rezista presiunii lor.

Este o înfrângere dureroasă, care face rău. Este neaşteptat pentru noi toţi. Acum trebuie să ne vindecăm rănile, mai sunt alte competiţii şi trebuie să încercăm să le câştigăm pentru că nu am câştigat nimic până acum. Înfrângerea face parte din fotbal. Suntem dezamăgiţi pentru suporterii noştri, dar trebuie să privim înainte" - Ernesto Valverde, antrenor FC Barcelona.

S-ar putea să te intereseze și:

VIDEO FOTO Noaptea magică a Romei (3-0 cu Barcelona) - Meciul care a adus aminte de melodia Giannei Nannini și de "nebunia" frumoasă a Mondialului din '90

VIDEO Incredibila Roma, în semifinale (3-0 cu Barcelona) - Seara neagră a catalanilor

Dezastrele europene ale Barcelonei - Marca aduce aminte și de înfrângerea la penaltiuri împotriva Stelei (86')