Barcelona a fost în genunchi pe Olimpico, catalanii părăsind Champions League după un meci în care Roma a făcut ce a vrut pe teren (3-0). Jurnaliștii de la Marca au întocmit o listă a marilor dezastre suferite de catalani în cupele europene, iar printre acestea se află și partida pierdută la penaltiuri împotriva Stelei, în finala Cupei Campionilor din 1986.

Barcelona si dezastrele europeneFoto: marca.com

Lista neagră pentru Barca începe tocmai împotriva Stelei, în finala pierdută de catalani pe 7 mai 1986. La Sevilla, Steaua a câștigat cu 2-0 la loteria penaltiurilor și a cucerit Cupa Campionilor (singurii care au înscris de la punctul cu var au fost Lăcătuș și Balint).

În 1994, Barcelona avea să sufere o altă înfrângere severă, scor 0-4, cu AC Milan, în finala Ligii Campionilor de la Atena.

A urmat apoi o dublă de uitat împotriva rivalilor de la Real Madrid, în stagiunea 2001-2002. În semifinale, Barca a pierdut cu 2-0 pe Camp Nou și a remizat 1-1 pe Bernabeu, fiind astfel eliminată din Champions League.

În sezonul 2012-2013, catalanii au fost umiliți de Bayern Munchen tot în semifinalele Champions League. A fost 0-4 în Bavaria și 0-3 în Catalonia. Cu 7-0 la general, Bayern a trecut de o Barca anesteziată parcă.

De asemenea, nu trebuie uitat cum a fost eliminată Barca în sferturi în sezonul trecut al Champions League: a pierdut cu 3-0 la Torino cu Juventus, iar în retur a remizat pe Camp Nou (0-0), asta după ce în optimi fusese spulberată la Paris de PSG cu 4-0.

Cea mai recentă ispravă a avut loc marți seara, atunci când Barca a pierdut la scor de neprezentare cu AS Roma (3-0), ”reușind” performanța de a fi eliminată în sferturile Champions League deși câștigase manșa tur cu 4-1.

S-ar putea să te intereseze și:

VIDEO FOTO Noaptea magică a Romei (3-0 cu Barcelona) - Meciul care a adus aminte de melodia Giannei Nannini și de "nebunia" frumoasă a Mondialului din '90

VIDEO Incredibila Roma, în semifinale (3-0 cu Barcelona) - Seara neagră a catalanilor