Comisia de verificare a candidaturilor la alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal a validat dosarele a patra candidaţi, Răzvan Burleanu, Ionuţ Lupescu, Marcel Puşcaş şi Ilie Drăgan, informează site-ul FRF, potrivit news.ro.

Ionut LupescuFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Comisia a fost formată din Paul Filip Ciucur, Gabriel Manu şi Daniel Cernat Marin

Dosarul lui Sorin Răducanu a fost respins deoarece nu a îndeplinit condiţia statutară privind numărul de propuneri de candidatură.

Răzvan Burleanu este preşedintele în exerciţiu al Federaţiei Române de Fotbal. A jucat fotbal doar la nivel de juniori, el fiind şi arbitru până la vârsta de 19 ani. Absolvent al SNSPA, actualul şef al FRF a activat ulterior în cadrul Primăriei Bacău, Comisiei Juridice din Parlamentul României, Autorităţii Electorale Permanente şi Administraţiei Prezidenţiale. Acum în vârstă de 33 de ani, Burleanu a condus înainte de 2014 din postura de preşedinte Federaţia Română de Minifotbal, precum şi Federaţia Europeană de Minifotbal, structură nerecunoscută de UEFA sau FIFA.

Fostul internaţional Ionuţ Lupescu (49 de ani) este component al "generaţiei de aur", având la activ participări la două ediţii ale Cupei Mondiale, 1990 şi 1994, şi la două ale Campionatului European, 1996 şi 2000. El şi-a obţinut licenţa de antrenor la Koln, dar a practicat puţin această meserie, conducând doar două echipe, FCM Bacău şi FC Braşov. În anul 2005 a intrat în administraţie şi a ocupat până în 2011 funcţia de director general al Federaţiei Române de Fotbal. Din 2011 el a fost director al Comisiei Tehnice a UEFA, funcţie din care a demisionat la începutul lunii februarie, când a decis să candideze la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal.