Romania va gazdui patru partide cu ocazia EURO 2020, trei meciuri din faza grupelor si o disputa din optimi. Luni a avut loc la Guvern ("Sala Transilvania") o conferinta de presa in care s-a discutat despre stadiul lucrarilor de modernizare si constructie a celor patru arene din Bucuresti care vor fi incluse in turneul final de peste doi ani.

Stadionul Steaua (3)Foto: CNI

Desi face parte din proiect, "Stadionul Dinamo este posibil sa nu fie finalizat pana la inceperea competitiei", dupa cum a precizat vicepremierul Paul Stanescu.

Care ar fi planul de bataie in legatura cu cele patru arene, in viziunea CNI

"Vreau sa dau o veste buna referitor la cele 4 stadioane. CNI si-a asumat constructia si finalizarea celor 4 arene. Am aprobat indicatorii tehnico-economici pentru Steaua si Arcul de Triumf. Rapid e deja spre aprobare.

La Steaua, care va avea 30.000 de locuri, se va demola stadionul existent si va fi construit in totalitate pentru a indeplini criteriile UEFA. Stadionul Arcul de Triumf va avea 8.000-8.500 de locuri si va costa 27 milioane de euro.

Giulesti va avea o capacitate de 14.500 de locuri, valoarea va fi de 26 de milioane de euro. Studiul de fezabilitate este la CNI, ulterior va fi transmis la Guvern. Acest stadion este pe circuitul de avizare. Se va moderniza pista de atletism, salile de sport si de atletism.

La cea de-a 4 arena, stadionul Dinamo, au fost solutionate aspectele juridice. Acum, dupa aprobarea Ministerului Dezvoltarii, vom demara procedura de achizitionare a studiului de fezabilitate, apoi a dreptului de constructie. Vom depune toate eforturile necesare pentru a finaliza si aceasta arena, dar vom vedea.

In graficul nostru, intentionam sa semnam contractul de executie la Steaua si Arcul de Triumf la sfarsitul lunii iunie. Ghencea va fi demolat in totalitate.

La Rapid si la Arcul de Triumf vor fi doar lucrari partiale, sunt lucrari de reabilitare. La Rapid totul va incepe, cel mai probabil, cu o luna intarziere.

La Dinamo, noul amplasament este in locul Velodromului. Acolo intentionam sa-l realizam. Noua arena va avea 15-16.000 de locuri" - Manuela Irina Patrascoiu, director CNI, citata de gsp.ro.

Unde se vor juca meciurile din grupe

Conform UEFA, meciurile din grupa A vor avea loc la Roma si Baku, cele din grupa B la Sankt Petersburg si Copenhaga, grupa C la Amsterdam si Bucuresti, grupa D la Londra si Glasgow, grupa E la Bilbao si Dublin, iar grupa F la Munchen si Budapesta.

Turneul final al Campionatului European de Fotbal din 2020 va marca aniversarea a 60 de ani de la prima editie a competitiei si se va desfasura in 13 orase europene, intre care se afla si Bucurestiul.

UEFA a anuntat ca tragerea la sorti a grupelor preliminariilor Campionatului European din 2020 va avea loc la 2 decembrie 2018, la Convention Center din Dublin. Turneul final va avea loc in perioada 12 iunie - 12 iulie 2020.

Sursa foto: Compania Nationala de Investitii

Stadionul Giulesti "Valentin Stanescu:

Stadionul National "Arcul de Triumf":

Stadionul Steaua: