Federatia Romana de Fotbal va finaliza pana la sfarsitul acestui an un cod de conduita prin care sa poata sanctiona manifestarile rasiste sau xenofobe de pe stadioane, urmand a fi monitorizate si declaratiile oamenilor de fotbal, a afirmat, vineri presedintele FRF, Razvan Burleanu, potrivit news.ro.

"In raportul de arbitraj si cel al observatorului exista o rubrica in care acestia pot mentiona manifestarile rasiste, xenofobe sau de alta natura care se petrec pe stadioanele de fotbal. Pana la sfarsitul acestui an insa, noi vom finaliza si un cod de conduita care va reglementa inclusiv declaratiile oamenilor de fotbal facute in afara stadioanelor. Ne propunem sa cream o platforma pentru combatea discriminarii de orice fel. Este vorba despre respectul pe care il aratam celorlalti. Eu consider ca fotbalul poate ajuta in acest sens prin vizibilitatea pe care o are", a declarat Burleanu in cadrul prezentarii proiectului "Saptamanile Actiunilor-Oamenii fotbalului", care a avut loc vineri la Casa Fotbalului.

"Saptamanile Actiunilor-Oamenii fotbalului" este o miscare internationala care se desfasoara in aceeasi perioada in numeroase tari din Europa. Proiectul este sustinut de Reteaua Internationala Fare, care isi propune sa combata discriminarea pe diverse criterii din fotbal si nu numai.