Autobuzul echipei germane de fotbal Dortmund a fost afectat marti seara de o explozie a trei "dispozitive explozive" cu putin timp inainte de meciul pentru Liga Campionilor cu Monaco, a declarat politia locala, citata de AFP.

Autocarul celor de la Borussia DortmundFoto: Captura YouTube
  • Update:  02:00 Gest superb: Suporteri ai Borussiei s-au oferit sa-i cazeze pe suporterii lui Monaco. Oficialii echipei au lansat si ei un hashtag, #bedforawayfans, pe care fanii monegascilor il puteau folosi pentru a-si cauta cazare in Dortmund. (eurosport.de, gsp si reuters)
  • 01:30 Bartra a suferit o operatie usoara la mana si la picior
  • 01:00 Portarul echipei Borussia Dortmund, Roman Burki, a declarat ca explozia din apropierea autocarului a fost una extrem de puternica, el aflandu-se langa Marc Bartra in momentul acesteia, informeaza L'Equipe. "Am plecat de la hotel la 19.15, autocarul tocmai intra pe drumul principal cand a fost o explozie enorma. Eu eram in locurile din spate, langa Marc. El a fost ranit de bucati de sticla. Dupa explozii, ne-am pus toti pe jos. Nu stiam ce s-a intamplat. Politia a ajuns rapid la fata locului. Suntem toti socati", a spus Burki pentru cotidianul elvetian Blick, potrivit news.ro.
  • 00:00 Autoritatile nu au elemente ca a fost un "act terorist". Autoritatile germane nu dispun in acest moment de elemente care sa indice ca exploziile din apropierea autocarului echipei Borussia Dortmund ar fi de origine "terorista", au anuntat surse in cadrul serviciilor de securitate, citate de agentia DPA. Nu exista pentru moment "niciun element" care sa duca la aceasta concluzie, a anuntat agentia germana, citata de Le Figaro.
  • 22:50 Presedinte Borussia Dortmund: Jucatorii sunt in stare de soc. "Jucatorii sunt in stare de soc. Acest gen de eveniment te marcheaza. Sper ca echipa va putea cumva sa revina pe teren", a declarat Watzke.
  • 22:10 Gest de solidaritate al fanilor AS Monaco: Au scandat Dortmund, Dortmund, in aplauzele germanilor
  • Meciul Borussia vs AS Monaco a fost amanat (trebuia sa inceapa de la ora 21:45, pe Signal Iduna Park).

Marc Bartra a fost spitalizat

Marc Bartra a fost internat in spital, dupa ce a fost ranit in explozia care a avut loc langa autocarul echipei Borussia Dortmund. "Marc Bartra a fost ranit si se afla in prezent la spital. Recuperare rapida si completa, Marc" - se precizeaza pe site-ul oficial al celor de la Borussia Dortmund.

Conform presei germane, fotbalistul ar fi suferit rani la un brat.

"Sunt la un kilometru si jumatate de stadion. Suntem in stare de soc. Stau si ma intreb: Nu am mai auzit pana acum de asa ceva. Toti din stadion sunt socati. Este bine ca s-a amanat meciul pentru maine" - fostul international roman Marcel Raducanu, la Digisport.

Update:Meciul Borussia vs AS Monaco a fost amanat (trebuia sa inceapa de la ora 21:45, pe Signal Iduna Park).

Update 2: Conform L'Equipe, partida din sferturile Champions League se va disputa miercuri, incepand cu ora 19:45 (ora Romaniei).

Momentul in care jucatorii celor de la Borussia Dortmund sunt preluati de la locul incidentului:

Autocarul Borussiei, dupa incidentul de marti seara:

Sursa foto: DW Sports

Multi politisti in zona stadionului celor de la Dortmund

Sursa foto: L'Equipe.fr.

"Autobuzul a pornit" de la hotelul unde era cazata echipa spre stadion cand "trei incarcaturi explozive au detonat", a declarat un purtator de cuvant, Gunnar Wortmann.

Acesta a precizat ca geamurile masinii s-au spart si ca o persoana din autobuz a fost ranita.

Persoana ranita este fotbalistul Marc Bartra, in varsta de 26 de ani, care a fost internat, potrivit Reuters.

Fanii lui Monaco scandeaza pe stadion "Dortmund, Dortmund"