La 4 luni dupa disparitia spaniolului Antonio Puerta, o noua intamplare cutremuratoare a lovit lumea fotbalului.

Fundasul si capitanul echipei Motherwell, Phil O Donnell, a decedat, sambata seara, la un spital dupa ce, anterior, se prabusise pe teren in timpul meciului cu Dundee United, din etapa a 20-a a campionatului Scotiei.

O Donnell, in varsta de 35 de ani, si-a pierdut cunostinta in momentul in care urma sa fie inlocuit de Mark Fitzpatrick cu12 minute inainte de finalul partidei. Dupa ce a primit ingrijiri medicale de urgenta, O Donnell a fost transportat la spitalul "Wishaw General", unde medicii nu i-au mai putut salva viata.

Phil O Donnell, care a imbracat o singura data tricoul reprezentativei Scotiei, s-a transferat la Motherwell in anul 2004 dupa ce evoluase de-a lungul carierei sale atat la Celtic Glasgow, cat si in Anglia la Sheffield Wednesday.

Vestea mortii sale a fost anuntata de patronul gruparii scotiene, John Boyle. "Toti, cei de aici de la Motherwell, suntem socati. Phil nu a fost doar un jucator si un capitan extraordinar pentru echipa noastra ci si un om extraordinar !"

Decesul lui O Donnell survine la foarte putin timp dupa cel al lui Antonio Puerta. Spaniolul, care s-a prabusit pe teren, la 25 august, la meciul dintre echipa sa, FC Sevilla si Getafe, a incetat din viata trei zile mai tarziu.