Sam Allardyce, selectionerul Angliei, este capul de afis al presei britanice, dupa ce a fost filmat de jurnalistii de la Daily Telegraph in timp ce le spunea unor presupusi investitori din Asia cum sa evite regulile Federatiei Engleze (FA) in privinta transferurilor. Tehnicianul a negociat un comision de aproape o jumatate de milion de euro pentru a oferi sfaturi cu privire la incalcarea regulilor federatiei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Allardyce, numit selectioner in luna iunie, a explicat presupusilor investitori, care de fapt erau jurnalisti de la Daily Telegraph, cum se pot evita regulile FA, in special in ceea ce priveste TPO (third-party ownership), adica un jucator sa apartina si unui tert, potrivit News.ro.

Regula TPO este interzisa de FIFA din 2015.

In varsta de 61 de ani, Sam Allardyce a acceptat chiar sa mearga la Singapore si la Hong Kong pentru a oferi sfaturi in schimbul sumei de 400.000 de lire sterline (circa 461.000 euro).

Federatia Engleza a reactionat la articolul din Daily Telegraph si a cerut sa primeasca toate elementele in legatura cu acest caz. De asemenea, FA a precizat ca va face o ancheta.

In aceasta discutie, Allardyce afirma ca predecesorul sau Roy Hodgson a fost "prea nehotarat" in ceea ce priveste evolutia Angliei la Euro-2016 si sustine ca federatia engleza "a cheltuit intr-un mod stupid un miliard de euro" pentru reconstruirea stadionului Wembley.

Allardyce a condus Anglia la primul meci cu Slovacia, scor 1-0, din preliminariile CM-2018, urmand sa fie pe banca si la partida cu Malta, din 8 octombrie.

Imagini: The Telegraph