Fostul fotbalist turc Hakan Sukur, retras din activitate in 2008, ar putea fi condamnat la patru ani de inchisoare dupa ce l-ar fi insultat pe o retea de socializare pe presedintele turc Recep Erdogan, informeaza Digi 24.

Foto:

Avocatii fotbalistului sustin ca acuzatiile sunt false si ca fostul fotbalist nu a intentionat sa-i jigneasca nici pe seful statului si nici pe fiul acestuia.

Dupa lovitura esuata de stat, Hakan Sukur a criticat public deciziile guvernului truc de a inchide scolile suspectate de legaturi cu miscarea lui Gulen.

Procesul pe numele Hakan Sukur este unul dintre zecile de dosare deschise pe numele unor politicieni, sportivi, jurnalisti si celebritati percepute de guvernul turc ca o amenintare la adresa actualului regim de la Ankara.

Hakan Sukur a respins pe Twitter acuzatiile ca ar fi fugit in Statele Unite. El a explicat ca a mers in America pentru a-si promova proiectul de infiintare a unei academii sportive cu predare in limba engleza.

Hakan Sukur, despre care presa turca scrie ca ar fi un apropiat al lui Gulen, ar locui in Statele Unite. In SUA s-a stabilit de mai multi ani si Fethullah Gulen, acuzat ca a instigat puciul esuat din 15 iulie, din Turcia.

Hakan sukur, in varsta de 44 de ani, a jucat o mare parte din cariera la Galatasaray, unde a fost si coleg cu Gheorghe Hagi si cu Gheorghe Popescu. El are 112 selectii in nationala Turciei, pentru care a marcat 51 de goluri in perioada 1992 - 2007, devenind cel mai bun marcator din istoria nationalei de fotbal a Turciei.

Dupa retragerea din activitate, a intrat in politica, iar in 2011 a fost ales parlamentar din partea partidului lui Recep Tayyip Erdogan, partidul Justitiei si Dezvoltarii (AKP).

In 2013, fostul fotbalist a demisionat din partid si a ramas parlamentar independent. Sukur a candidat si in 2015, dar nu a mai fost ales.