Manchester United este aproape sa-i transfere pe Henrikh Mkhitaryan, de la Borussia Dortmund, si pe Zlatan Ibrahimovic, ambii impresariati de italianul Mino Raiola, anunta The Guardian, citat de Mediafax.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Conform sursei citate, Ibrahimovic a ajuns la un acord cu Manchester United referitor la detaliile contractuale si urmeaza sa aiba o intalnire cu noul manager al echipei, Jose Mourinho, in prima saptamana a lunii iulie, in care sa stabileasca exact ce rol va avea la fosta campioana a Angliei.

La Manchester United, atacantul suedez, ramas liber de contract dupa despartirea de Paris Saint-Germain, ar urma sa primeasca un contract pe un an, cu un salariu saptamanal de 220.000 de lire sterline.

Mkhitaryan, celalalt jucator aflat pe lista lui Mourinho, mai are contract cu Borussia Dortmund pana la sfarsitul sezonului urmator, iar oficialii clubului german au anuntat ca sunt dispusi sa renunte la jucatorul armean, desi initial l-au declarat netransferabil.

Manchester United va plati 30 de milioane de lire sterline in schimbul lui Mkhitaryan, suma cu care nemtii sunt de acord.

Ajuns la Borussia Dortmund in 2013, de la Sahtior, in schimbul a 23,5 milioane de lire sterline, jucatorul armean a refuzat deja oferta de prelungire a contractului cu Borussia Dortmund, care presupunea si o marire salariala, si isi doreste sa ajunga la Manchester United, chiar daca a fost ofertat si de Arsenal.

La United, Mkhitaryan ar urma sa primeasca un contract valabil pe 5 sezoane.