UEFA, forul de conducere al fotbalului european, a anuntat, luni, ca a deschis procedurile disciplinare impotriva Romaniei, pe fondul incidentelor provocate de catre fanii nationalei in timpul meciului de duminica de la Euro 2016, impotriva Albaniei, pierdut de catre "tricolori" cu scorul de 1-0, scrie Mediafax.

Acuzatiile la adresa suporterilor romani se refera la aprinderea de torte in tribune si aruncarea de obiecte pe teren, in timpul meciului disputat la Lyon.

Federatia Romana de Fotbal (FRF) va fi informata in aceasta privinta si direct vizata de eventuale sanctiuni din partea UEFA. Data la care Comisia de Disciplina, Control si Etica a UEFA se va intalni pentru a analiza acest caz nu a fost inca anuntata.

Si Federatia de Fotbal din Albania este vizata de proceduri disciplinare pentru incidente cauzate de catre suporteri in timpul ultimului meci din faza grupelor de la Euro 2016. Aprinderea de torte in tribune, aruncarea de obiecte pe teren si faptul ca mai multi suporteri au intrat pe gazon sunt faptele care vor fi analizate de catre UEFA.

UEFA a mai deschis recent proceduri disciplinare impotriva Ungariei, Belgiei, Portugaliei, Croatiei si Turciei. Pana in prezent, Rusia a fost descalificata cu suspendare si amendata cu 150.000 de euro din cauza incidentelor violente de pe stadion in timpul partidei cu Anglia, din data de 11 iunie.