Manchester City va intalni Real Madrid, iar Atletico Madrid va juca cu Bayern Munchen in semifinalele Champions League. Tragerea la sorti s-a tinut la Nyon. Turul se va juca pe 26 si 27 aprilie, a doua mansa va fi pe 3 si 4 mai. Finala se desfasoara la Milano, pe 28 mai.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Bayern si Atletico s-au intalnit in 1974, in finala competitiei, germanii castigand cu 4-0.

Despre cele patru echipe, pe scurt

Atletico a ajuns de patru ori in semifinalele competiei, de doua ori trecand mai departe. In acest sezon echipa a jucat 10 meciuri in Champions League (linie de clasament 5 3 2), Antoine Griezmann fiind principalul marcator (sase goluri).

Bayern Munchen a ajuns de 17 ori in semifinale, de zece ori reusind sa treaca mai departe, in finala. Linia de clasament in CL in acest sezon a fost 7 2 1, iar principalul marcator a fost Robert Lewandowski (opt goluri).

Manchester City este in premiera in semifinale. Linia de clasament in competitie a fost 6 2 2 in acest sezon, iar Kevin De Bruyne si Raheem Sterling au marcat fiecare cate trei goluri.

Real Madrid a ajuns in semifinalele competitiei de 26 de ori, de 13 ori jucand si finala. Cristiano Ronaldo a marcat 16 goluri in aceasta editie in care linia de clasament a echipei a fost 8 1 1