Problema Arenei Nationale s-ar putea rezolva luni, a anuntat vicepremierul Vasile Dancu la Protv. Primaria Capitalei va primi cel mai probabil agrementul de functionare, iar pe cel mai mare stadion al tarii se vor putea juca din nou meciuri.

Atmosfera incendiara pe Arena NationalaFoto: Hotnews

"Daca din 2011 pana in 2016, primaria s-ar fi preocupat sa aduca buletine de analiza, cum a depus acum, ar fi fost mult mai simplu. Ne-au adus, dupa un scandal mediatic, in 3 martie, de la un laborator din Italia care e superior celui ISU si care spune ca e de categoria B, deci se pot desfasura merciuri. Probabil ca luni, in cadrul sedintei Comisiei, agrementul va fi oferit Primariei si deci se vor putea desfasura meciuri in viitor pe Stadionul National" - Vasile Dancu, la emisiunea "Dupa 20 de ani" la ProTV.

"Legea prevede ca, in cazul in care nu exista o autorizatie de protectie la incendii din partea ISU, sa se ia masuri suplimentare, sa se faca un plan comun de masuri intre pompieri, Salvare, ISU si toti ceilalti si sa se desfasoare meciul in conditiile acestea. Este legala aceasta solutie si a avut loc pana acum", a mai spus Dancu.

Arena Nationala, inaugurata in septembrie 2011 si pe care s-a disputat, in mai 2012, finala Ligii Europa, a fost inchisa la inceputul lunii noiembrie 2015, dupa tragedia din clubul Colectiv, deoarece nu are avizul ISU. Autorizatia de securitate la incendiu nu a putut fi eliberata de ISU deoarece nu exista agrement tehnic pentru materialul folosit la acoperis, informeaza News.ro.

Arena Nationala a costat 234 de milioane de euro si are o capacitate de 55.634 de locuri.