Antrenorul echipei de fotbal Steaua Bucuresti, Laurentiu Reghecampf, a vorbit, luni, in cadrul unei conferinte de presa, despre decizia de a nu-i trimite la nationala pe cei sase jucatori convocati de Anghel Iordanescu, scrie Mediafax.

Reghecampf a explicat ca Florin Nita, Paul Papp, Alin Tosca, Mihai Pintilii, Adrian Popa si Nicolae Stanciu au ramas in cantonamentul Stelei, tehnicianul nefiind de acord ca cei sase sa ramana la nationala pe toata durata stagiului de pregatire.

"Vreau sa scoateti in evidenta faptul ca nu ma intereseaza niciun scandal de la FRF. Eu stiu ce inseamna omul de fotbal Puiu Iordanescu, mai ales pentru familia Stelei. A facut multe lucruri frumoase pentru fotbalul romanesc. Nu vreau sa creada cineva ca am jignit sau sa se interpreteze ceva. Tin sa explic si alte lucruri pentru colegii mei de la alte echipe, e normal sa explic ce am discutat cu cei de la FRF. E o forma de respect.

Am avut o discutie cu domnul Iordanescu vineri, cu toate ca aveam o intalnire pe 7 ianuarie, pe care dansul a anulat-o din nu stiu ce motiv. Le-am explicat pe larg problemele pe care le avem la echipa. Avem foarte multi jucatori accidentati. Am vorbit chiar inainte sa se publice lotul selectionatei divizionare, fiindca nu este echipa nationala a Romaniei. Este un program pe care noi nu-l vedem in ordine pentru ca avem si noi antrenamente. Nu este ok, ati vazut ce s-a intamplat si in Italia si ce reactii au fost. Nu e normal un astfel de cantonament acum.

Pe Pintilii am tinut sa-i explicam selectionerului ca vrem sa-l tinem pentru ca-l avem doar pe Muniru apt, iar meciurile amicale nu le putem amana. Iordanescu ne-a zis ca ne-a pus patru solutii la dispozitie, dar n-a fost asa. Apoi ne-a zis ca-i lasa pe Nita si Tosca si sa ramana doar patru jucatori. Nu e corect nici asa! Adica ei erau selectionati de ochii lumii, sa vina si ei acolo, adica n-aveau sanse sa mearga la Euro. N-am fost de acord sa mearga de pe 24 ianuarie si sa stea pana la final. Nu e nici o rautate sau vreo lipsa de respect. Am vrut sa ajutam! Dar cum sa mergem la meciurile amicale cu 14 jucatori? N-am ajuns la un numitor comun.

N-are rost sa ne jignim gratuit mai ales ca la Euro sigur vor fi multi stelisti. Nu e data oficiala, nu avem pentru ce sa ne temem de vreo pedeapsa. Jucatorii Stelei vor la nationala, nu la o selectionata divizionara. Voiam sa fiu mai dur in conferinta asta, dar m-am mai linistit. Astept sa vad ce zic cei de la FRF si mai vedem. Nu mi-e teama! Cum sa depuncteze Steaua? E un regulament, lucrurile sunt clare", a declarat Laurentiu Reghecampf, intr-o conferinta de presa tinuta in Antalya.

Steaua a avut, initial, sase jucatori convocati de Iordanescu pentru actiunea din Turcia. Ulterior, conducerea clubului s-a inteles cu FRF ca doar patru dintre ei sa vina la lot, dar si aceasta varianta a picat. Steaua a propus o solutie de compromis: trei jucatori sa vina la nationala in prima saptamana si alti trei, in a doua saptamana. Pana la urma, clubul Steaua n-a mai trimis niciun jucator.

Nationala Romaniei incepe astazi stagiul de pregatire din Antalya, care dureaza pana pe 6 februarie.