Tehnicianul argentinian Jorge Sampaoli, care a castigat Copa America cu echipa nationala a statului Chile, a fost desemnat, miercuri, cel mai bun selectioner din 2015 de Federatia Internationala de Istorie si Statistica a Fotbalului, informeaza site-ul oficial al IFFHS.

Sampaoli a acumulat 136 de puncte si i-a devansat pe Joachim Low (Germania), cu 57 de puncte, si pe Roy Hodgson (Anglia), cu 46 de puncte.

Antrenorul Michael O'Neill, selectionerul Irlandei de Nord, fosta adversara a Romaniei in preliminariile Campionatului European din 2016, se afla pe locul cinci, cu 25 de puncte, in timp ce Giovanni De Biasi, selectionerul Albaniei, viitoarea adversara a "tricolorilor" la Euro-2016, ocupa pozitia a sasea, cu 23 de puncte, anunta Mediafax.

Cel mai bun portar din 2015 a fost desemnat germanul Manuel Neuer (Bayern Munchen), cu 188 de puncte, urmat de italianul Gianluigi Buffon (Juventus Torino), cu 78 de puncte, si de chilianul Claudio Bravo (FC Barcelona), cu 45 de puncte).

Golgheterul anului calendaristic 2015 a fost portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid), cu 48 de goluri, urmat de argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona), cu 43 de goluri, si de francezul Alexandre Lacazette (Olympique Lyon), cu 27 de goluri.

Jucatoarea americana de fotbal Carli Lloyd a fost desemnata cea mai buna coordonatoare de joc din lume, iar coechipiera sa Hope Solo a castigat premiul pentru cel mai bun portar. Cea mai buna echipa de club din fotbalul feminin a fost aleasa Olympique Lyon (Franta).