Presedintele suspendat al FIFA, Sepp Blatter, si seful UEFA, Michel Platini, au fost suspendati pentru opt ani de Comisia de Etica a Federatiei Internationale, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Presedintele UEFA, Michel Platini, nu-si mai poate depune candidatura la presedintia Federatiei Internationale de Fotbal.

Platini era deja suspendat provizoriu de Comisia de Etica a forului mondialpentru o plata suspecta de doua milioane de franci elvetieni (1,8 milioane euro), primita in 2011 din partea lui Joseph Blatter, suspendat la randul sau in acest caz.

Michel Platini "va fi suspendat cu siguranta pentru cativa ani", a declarat, pe 12 decembrie, pentru cotidianul L'Equipe, Andreas Bantel, purtatorul de cuvant al comisiei de etica a FIFA.

Procuratura il suspecteaza pe Joseph Blatter ca a semnat un contract defavorabil FIFA cu Uniunea caraibiana de fotbal(Caribbean Football Union, CFU, al carei presedinte a fost Jack Warner) si ca, in executarea acestui contract, Blatter ar fi actionat de maniera contrara intereselor FIFA, respectiv FIFA Marketing & TV SA.

Intre altele, lui Joseph Blatter i se reproseaza ca a efectuat o plata de 2 milioane de franci elvetieni in favoarea lui Michel Platini, presedintele UEFA, prejudiciind astfel bugetul FIFA, pentru lucrari efectuate intre ianuarie 1999 iunie 2002. Plata a fost efectuata in inauarie 2011.