Romania a inceput frumos campania de pregatire pentru Euro 2016, reusind un rezultat de egalitate, 2-2, cu nationala Italiei, pe "Renato Dall'Ara" din Bologna. Tricolorii au inceput curajos prima repriza si au deschis repede scorul prin Bogdan Stancu (min 7) care a profitat de o greseala mare a apararii italiene si a inscris cu un sut plasat invingandu-l pe marele Buffon. Italia s-a trezit, a ripostat imediat in atac, dar tot Nationala noastra a fost mai periculoasa in prima repriza.

Nationala RomanieiFoto: HotNews / DP

Italienii au dominat categoric inceputul de repriza secunda reusind sa intoarca scorul in 20 de min prin Marchisio din penalti (min 55) si Gabiadini cu capul din 5 metri (min 66). Elevii lui Conte au continuat sa domine jocul, au mai ratat doua ocazii bune de gol, dar schimbarile facute de Iordanescu au impulsionat jocul pe final, Maxim a centrat din lovitura libera, Chiriches s-a inaltat peste toata apararea adversa si a trimis cu capul, Sirigu respinge, dar Florin Andone impinge mingea in plasa din 2 metri reusind primul sau gol la nationala si aducand Romaniei un egal de prestigiu si pe deplin meritat in aceasta seara.

De remarcat atmosfera facuta de suporterii romani care au dominat aproape tot timpul fondul sonor al tribunelor. "Romania, Romania" si Euro 2016 pare acum putin mai promitator.

Desfasurarea partidei:

Repriza secunda

Si suporterii romani domina din nou fondul sonor al tribunelor

min 88 GOOOL Romania. Lovitura libera de pe dreapta executata bine de Maxim, Chiriches se inalta peste toata apararea italiana, portarul Sirigu (intrat in locul lui Buffon) respinge usor in fata, iar Florin Andone impinge mingea in plasa inscriind primul sau gol la Nationala.

min 75 Ocazie mare Italia. El Shaarawy este gasit liber in preajma punctului de la 11 m, dar sutul sau este blocat in ultima clipa.

min 66 GOL Italia. Faza prelungita de atac in careul nostru, faza pare ratata, dar mingea este intoarsa in careul nostru mic de unde Gabiadini, complet liber, indeplineste doar o formalitate.

min 60 Schimbare la italieni: Montolivo intra in locul lui Soriano.

min 55 GOL Italia. Marchisio inscrie fara probleme

min 54 Lovitura de la 11 m pentru Italia. Arbitrul considera ca pele a fost faultat de Chiriches

min 53 Sanmartean reuseste o recuperare in apare, il lanseaza pe Bogdan Stancu care reuseste sa-l dribleze pe Bonucci, patrunde pana in marginea careului, dar sutul este unul slab, iar mingea se scurge pe langa bara

Prima repriza

"Romania, Romania". Romanii domina fondul sonor al stadionului, asa cum au facut-o pe tot parcursul meciului

min 45+1 Italienii cer lovitura de la 11 metri la o faza in careul nostru mic, dar arbitrul refuza sa arate punctul cu var. Duelul dintre Eder si Chiriches pare sa fie uma la umar

min 45 Faza prelungita de atac a italienilor incheiata cu un sut puternic din afara careului a lui Marchisio, dar mingea trece mult si peste bara

min 39 Cea mai mare ocazie pentru Italia. El Shaarawy patrunde pe partea stanga, este talonat de Chiriches, dar il depaseste usor in viteza, centreaza in fata portii, dar Tatarusanu intervine fantastic scotand mingea din picioarele a doi jucatori italieni

min 30 Italienii aleg sa paseze scurt, dar schema este repede inteleasa de tricolori care ies din zid si se arunca in picioarele executantilor blocand sutul.

min 28 Lovitura libera usor acordata pentru italieni din marginea careului mare

min 26 Presiunea italienilor creste. O noua lovitura de colt executata periculos in careul mic, dar Tatarusanu rezista presiunii atacantilor italieni si respinge perfect

min 23 Lovitura de colt Italia, mingea este trimisa la semiinaltime in centrul careului, Pele reuseste sa o loveasca cu capul, dar trimite mult pe langa.

min 21 "Romania, Romania" se aude in tribune. Romanii reusesc de multe ori "sa-i acopere" pe italieni

min 20 Meciul s-a calmat, ambele echipe preferand sa paseze mai mult cand au mingea si verticalizeaza mai putin

min 13 Jucatorii noostri joaca relaxat si cu multa incredere. O lovitura libera executata periculos de pe partea dreapta produce agitatie in careul italian, dar Buffon respinge.

min 9 Italia pare ca abia acum isi da seama ca a inceput meciul si are doua actiuni rapide desfasurate pe partea stanga si incheiate cu centrari periculoase in careu, dar Chiriches este sigur in acest debut de meci

min 7 GOOOOL Romania. Bogdan Stancu profita de o greseala de marcaj a lui Barzali si inscrie cu un sut plasat din interiorul careului.

min 5 Ocazie Romania. Sut frumos de la 20 de metri al lui Torje, mingea de duce la coltul lung, dar Buffon se intinde si reuseste sa respinga.

Min 1: Fluier de start.

Cele doua formatii:

Romania: Tatarusanu - Sapunaru, Chiriches, Grigore, Rat - Pintilii, Hoban - Torje, Budescu, Stancu - Keseru

Italia: Buffon - Darmian, Barzagli, Bonucci, Chiellini - Florenzi, Marchisio, Soriano, El Shaarawy - Pelle, Eder