Selectionerul echipei nationale de fotbal a Romaniei, Anghel Iordanescu, a declarat, joi seara, dupa egalul cu Finlanda, din preliminariile EURO 2016, ca tricolorii sunt obligati sa castige in Feroe, int-un meci care reprezinta ultima lor ''carte'', potrivit Agerpres.

''Suntem nevoiti sa jucam ultima carte si sa o jucam bine. Trebuie sa castigam in Feroe, pentru ca fotbalul nostru are nevoie de aceasta calificare'', a spus Iordanescu.

''Regretam ca am ajuns intr-o asemenea situatie, sa depindem de ultimul meci'', a declarat selectionerul, care a apreciat ca ''fireasca'' reactia spectatorilor, care au fluierat jocul tricolorilor pe finalul meciului si au cerut demisia antrenorului.

''Am facut o prima repriza foarte buna, ne-am creat multe ocazii, am jucat ofensiv, am avut agresivitate. Am reusit sa recuperam multe mingi in terenul advers. Era complet nedrept sa pierdem acest meci, pana la final am reusit sa marcam. Pana la primirea golului, echipa a jucat foarte bine. Din pacate ne-am pripit, am ratat in fata portii'', a mai spus Iordanescu.

Selectionerul a mai spus ca au fost destule greseli in zona fundasilor centrali, iar golul primit i-a facut pe jucatori sa isi piarda concentrarea, lucru nefiresc. ''Am fost nevoiti sa riscam mai mult pentru a intoarce rezultatul. Imi cer scuze in fata suporterilor nostri. Am fost superfericit cand am auzit ca jucam cu spectatori, dar nu ne-am ridicat la nivelul lor'', a mai spus antrenorul nationalei Romaniei.

Iordanescu a dezvaluit ca pe banca de rezerve stia scorul meciului dintre Ungaria si Feroe, dar nu le-a spus jucatorilor, pentru a nu-si pierde concentrarea.

Nationala de fotbal a Romaniei a terminat la egalitate cu formatia Finlandei, scor 1-1 (0-0), joi seara, pe Arena Nationala din Bucuresti, in Grupa F a preliminariilor EURO 2016. Finlanda a deschis scorul prin Joel Pohjanpalo (67), dar Ovidiu Hoban a egalat in prelungiri (90+1).

Romania are nevoie de victorie cu Feroe pentru a fi sigura de calificarea la EURO 2016, dar se poate califica direct si cu alt rezultat, cu conditia sa fie mai bun decat cel reusit de Ungaria pe terenul Greciei.