Sezonul regulat din Liga 2 va debuta pe 29 august si se va termina pe 2 aprilie anul viitor. Dupa o saptamana de pauza, campionatul se va relua cu turneele de play-off si play-out, care se vor incheia pe 4 iunie, informeaza Federatia Romana de Fotbal.

Conform sistemului competitional intrat in vigoare, prima parte a campionatului va consta intr-un sezon regulat cu doua serii a cate 14 echipe.

Programul complet al turului si returului din Liga 2, in caseta de documente a acestui articol.

Prima runda este programata pe 29 august, in 2015 urmand a se disputa un total de 18 etape, dintre care trei vor fi intermediare.

Sezonul regulat se va relua pe 27 februarie anul viitor, cu etapa a sasea a returului, aceasta faza a competitiei terminandu-se cu runda din 2 aprilie.

Campionatul se va relua pe 9 aprilie cu doar 12 echipe in fiecare serie, sase in play-off si sase in play-out, ca urmare a retrogradarii directe a ocupantelor locurilor 13 si 14 din clasamentul final al sezonului regulat.

Ultima etapa a Ligii 2 va avea loc pe 4 iunie, dupa care vor urma jocurile de baraj pentru stabilirea ultimelor echipe care vor parasi acest esalon.

Pe 8 si pe 11 iunie vor avea loc cele doua manse ale duelurilor dintre ocupantele din fiecare serie ale locurilor 9 - pentru evitarea retrogradarii si locurilor 2 - pentru stabilirea echipei care va participa la barajul pentru promovarea in Liga I.

Castigatoarea acestei ultime duble va juca pe 18 iunie un meci, intr-o singura mansa, cu ocupanta locului 12 din primul esalon, pentru a se decide ocupanta ultimului loc liber din sezonul 2016-2017 al Ligii I.