Fotbalistul Costin Gheorghe, de la Gaz Metan Medias, a venit la DNA, miercuri, fiind citat ca martor intr-un dosar in care se fac cercetari pentru fapte de coruptie din lumea fotbalului. Potrivit unor surse din justitie, Costin Gheorghe a fost chemat de procurori sa dea declaratii intr-un dosar nou deschis care ar viza meciuri aranjate, informeaza Mediafax.

Costin Gheorghe a declarat, la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), ca a fost citat sa se prezinte in calitate de martor intr-un dosar, fara a preciza despre ce cauza este vorba.

La DNA a fost citat sa se prezinte miercuri si fotbalistul Alexandru Muntean, tot de la Gaz Metan Medias, au precizat sursele citate.

Federatia Romana de Fotbal a deschis o investigatie dupa ce jucatorii de la FC Brasov au fost premiati de conducerea clubului pentru remiza inregistrata in 27 mai, in meciul cu Gaz Metan Medias, scor 0-0. Ulterior, Federatia Romana de Fotbal a sesizat Comisia de Disciplina in acest caz.

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu, declara, in 6 iulie, ca va trimite cazul meciului dintre FC Brasov si Gaz Metan Medias catre "institutiile abilitate", pentru a vedea daca premierea jucatorilor brasoveni a fost sau nu legala.

FC Brasov si Gaz Metan Medias au retrogradat in urma rezultatului de egalitate inregistrat, in 27 mai, pe Stadionul Tineretului, in ultima etapa a Ligii I, in primul esalon ramanand Concordia Chaijna, care a invins, pe teren propriu, echipa Petrolul Ploiesti, cu scorul de 3-2.

FC Brasov s-ar fi slavat de la retrogradare daca ar fi învins la cel putin doua goluri diferenta pe Gaz Metan Medias, iar Concordia Chiajna ar fi pierdut meciul cu Petrolul Ploiesti. La randul lor, mediesenii ar fi ramas in Liga I daca ar fi castigat la Brasov la o diferenta de goluri egala cu cea cu care Concordia ar fi invins Petrolul.

Cum niciuna dintre situatiile de mai sus nu a fost indeplinita, Concordia, rivala celor doua echipe ardelene in lupta pentru salvarea de la retrogradare, va evolua si in sezonul viitor in Liga I.