Presedintele FIFA, Sepp Blatter urmeaza sa anunte luni planurile sale de a reforma forul international de fotbal, zguduit in luna mai de un scandal de coruptie fara precedent pentru aceasta organizatie. Blatter va avea, de asemenea, discutii cu Comitetul executiv FIFA pentru a stabili o data la care sa se desfasoare noi alegerile pentru conducerea forului, tranmite BBCNews online.

HotNews.roFoto: Hotnews

In varsta de 79 de ani, Blatter a anuntat, la 2 iunie ca renunta la functie dupa ce tocmai a fusese reales ca sef al Fifa. Anuntul a venit la cateva saptamani dupa arestarile unor oficiali ai organizatiei, la Zurich, in cadrul unei investigatii initiate de SUA pentru acuzatii de coruptie.

Justitia americana a pus sub acuzare, pentru coruptie, 14 persoane, dintre care 9 oficiali FIFA. Printre ei se numara si doi vicepresedinti ai federatiei. In paralel, si justitia elvetiana a deschis o ancheta privind modul in care s-au desfasurat voturile pentru doua editii ale Cupei Mondiale - cea din 2018 in Rusia, si cea din 2022 in Qatar.