Fostul tehnician Angelo Niculescu, selectionerul Romaniei la Cupa Mondiala din 1970, care a incetat din viata la varsta de 93 de ani, a fost inmormantat, marti, cu onoruri militare la Cimitirul Militar Ghencea, in prezenta a aproximativ 100 de persoane, informeaza Mediafax.

Angelo NiculescuFoto: frf.ro

Slujba de inmormantare a avut loc la capela din cadrul Cimitirului Militar Ghencea, iar sicriul, acoperit cu drapelul Romaniei, a fost purtat de militari. Acestia au tras trei salve la coborarea in mormant a sicriului cu trupul neinsufletit al fostului selectioner care a avut gradul de locotenent major, fiind veteran de razboi.

La funeralii au participat familia, prieteni, fosti jucatori si oameni de fotbal printre care Nicolae Lupescu, Necula Raducanu, Tudorel Cristea, Paul Cazan, Florin Halagian, Mircea Radulescu, Constantin Anghelache si Mircea Pascu. Federatia Romana de Fotbal a fost reprezentata de presedintele Razvan Burleanu si secretarul general Gheorghe Chivorchian, iar Liga Profesionista de Fotbal de presedintele Gino Iorgulescu.

Fostul presedinte al FRF, Mircea Sandu, a trimis o coroana de flori prin fostul secretar general Adalbert Kassai. De asemenea, coroane au mai trimis tehnicianul formatiei Sahtior Donetk, Mircea Lucescu, gruparea FC Dinamo, la care Angelo Niculescu a activat atat ca jucator cat si ca antrenor, precum si presedintele Romaniei, Klaus Werner Iohannis.

Presedintele demisionar al FIFA, Joseph Blatter, a trimis o scrisoare Federatiei Romane de Fotbal, in care transmite condoleante pentru decesul fostului selectioner Angelo Niculescu, despre care spune ca va fi tinut minte ca inventator al stilului "tiki-taka", informeaza frf.ro.

"Va rog sa acceptati condoleantele mele pentru disparitia fostului jucator si antrenor Angelo Niculescu. El va fi tinut minte pentru contributia adusa fotbalului romanesc, in special ca inventator al stilului de joc tiki-taka. El a reusit sa califice echipa nationala a Romaniei la Campionatul Mondial FIFA 1970 - Mexic si a atins sferturile de finala ale Campionatului European UEFA 1972 - Belgia. In numele intregii comunitati fotbalistice internationale, v-as fi recunoscator daca puteti transmite condoleantele noastre familiei si celor dragi. Ne-am dori ca, intr-o oarecare masura, cuvintele noastre sa aduca putina pace si alinare in aceste momente triste", a scris Joseph Blatter.