Cristiano Ronaldo (Real Madrid) a fost desemnat "Fotbalistul anului 2014" de revista britanica World Soccer, titlu pe care reuseste sa-l castige, astfel, pentru al doilea sezon consecutiv, informeaza Agerpres.

Cristiano RonaldoFoto: realmadrid.com

Ronaldo a acumulat 928 de puncte in cadrul anchetei la care au participat peste 100 de ziaristi de specialitate si experti din lumea fotbalului, devansandu-i pe portarul german Manuel Neuer (Bayern Munchen) - 789 puncte si pe atacantul argentinian Lionel Messi (FC Barcelona) - 593 puncte, contracandidatii sai si in cursa pentru "Balonul de Aur".

Titlul de antrenor al anului i-a revenit selectionerului german Joachim Loew, castigator al titlului de campion al lumii cu "Nationalmannschaft". Acesta s-a impus, cu 45 de puncte, in fata argentinianului Diego Simeone (Atletico Madrid) - 33 puncte si a italianului Carlo Ancelotti (Real Madrid) - 15 puncte.

Cel mai buna echipa a lumii a fost desemnata, asa cum era de asteptat, reprezentativa Germaniei, castigatoarea Cupei Mondiale 2014, care a acumulat 65 de puncte, urmata de Real Madrid, detinatoarea Ligii Campionilor (23 puncte) si de campioana Spaniei, Atletico Madrid (11 puncte).