FRF va primi o alocatie financiara de aproximativ un milion de euro de la MTS pentru pregatirea loturilor de copii si juniori in 2015, fiind pentru prima oara cand federatia de fotbal a solicitat fonduri de la bugetul de stat, a declarat, luni, secretarul de stat, Carmen Tocala, sustine Mediafax.

"Este firesc ca pentru loturile nationale de tineret si juniori sa fie atribuita o suma. Pentru loturile nationale de seniori au niste conditii stabilite de forul conducator si noi nu putem aloca sume decat in limita HG-ului. Dar pentru loturile mici se poate. Sunt peste 23.000 de sportivi legitimati la fotbal, deci trebuie sa el dam si lor. Chiar daca lumea nu agreeaza. Dar vorbim numai despre activitatea de tineret si juniori, parintii nu mai pot suporta cheltuielile. Acolo trebuie sa umblam noi.

Am agreat cu domnul Burleanu, cu domnul Chivorchian un plan, pâna se reglementeaza situatia cu Loteria, sa-i ajutam într-un fel. Nu sunt conditionati de anumite calificari, nu intra în prima grupa valorica, intra în a doua grupa valorica la finantare, la jocurile sportive. Comparativ cu toate jocurile sportive, vor primi o finatare de 4-5 milioane de lei. Toate se situaza în jurul acestei sume. Handbalul are ceva mai mult, dar a avut un campionat european. Eu cred ca 4-5 milioane de lei înseamna un ajutor pentru federatie", a declarat Carmen Tocala, pentru Mediafax.

Federatia Romana de Fotbal va fi obligata sa cheltuie sumele provenite de la bugetul de stat in anumite conditi: "Trebuie sa cheltuiasca aceste sume in conditiile noastre insa, nu in hoteluri de 5 stele, noi stam in hoteluri de 3 stele, pentru ca asa prevede legea. Transportul se face la economic, nu la business, sunt niste criterii care trebuie respectate. Dar trebuie ajutati, joaca pentru Romania. Aveau banii de la Loterie, dar nu mai au acei bani din 2009, de unde au ei venituri proprii sa sustina juniorii? Atunci am spus sa-i ajutam, dar la fel ca la celelalte jocuri sportive" - Carmen Tocala.

Tocala a precizat in cadrul conferintei de presa ca este probabil pentru prima oara cand Federatia Romana de Fotbal a solicitat fonduri de la buget: "Cred ca este prima data cand fotbalul a solicitat o finantare pe 2015 de la Ministerul Tineretului si Sportului. Nu cred ca exista o federatie nationala care sa nu fie multumita de modul in care s-au distribuit alocatiile. E vorba de pregatirea copiilor, pentru ca parintii fac eforturi deosebite si in activitatea juniorilor si echipelor de tineret au nevoie de sustinere. Asa e firesc sa se intample, pentru ca vorbim strict de echipele nationale", a conchis Tocala.