​Dintre cele 32 de echipe calificate in grupele Champions League, zece sunt foste campioane europene si doua sunt debutante: Ludogoret si Malmo. Intra in articol pentru a vedea cum arata urnele valorice pentru tragerea la sorti care va avea loc in aceasta seara si care ar fi cele mai interesante variante.

22 de echipe erau automat calificate in grupe, iar meciurile de marti si miercuri au completat si celelalte zece locuri libere, unul dintre ele fiind obtinut de bulgarii de la Ludogoret, care au eliminat Steaua. Bulgarii ajung prima oara in faza grupelor, la fel cum reusesc si suedezii de la Malmo FF care au eliminat Salzburg.

Doua echipe reusesc a doua calificare in faza grupelor (Maribor si Bilbao), Apoel din Cipru e la a treia calificare, iar BATE din Belarus este la a patra. La polul opus, trei echipe au maximul de prezente: 18 (Real, Barca si Porto).

Joi seara se va trage la sorti componenta grupelor, iar o grupa de foc ar putea fi: Real, PSG, Liverpool si Roma. N-ar suna rau nici o grupa de genul: Barcelona, Man City, Ajax, Monaco.

Iata care sunt cele patru urne valorice, in functie de coeficientul UEFA:

Urna valorica 1: Real Madrid, Barcelona, Bayern, Chelsea, Benfica, Atletico , Arsenal, Porto.

Urna valorica 2: Schalke, Dortmund, Juventus, Paris St-Germain, Basel, Sahtior, Manchester City, Zenit.

Urna valorica 3: Leverkusen, Olympiakos, TSKA Moscova, Ajax, Liverpool, Sporting Lisabona, Galatasaray, Athletic Bilbao

Urna valorica 4: Anderlecht, Roma, Apoel Nicosia, BATE Borisov, Ludogoret, Maribor, Monaco, Malmo FF