Mondialul din Brazilia s-a incheiat duminica seara, cu victoria Germaniei (1-0 cu Argentina). La festivitatea de premiere, Lionel Messi a fost desemnat "jucatorul turneului final". Decizia forului mondial a starnit controverse chiar si printre conationalii lui Messi. "Acest premiu e fructul marketingului", a precizat Diego Armando Maradona.

Lionel MessiFoto: fifa.com

Despre finala cu Germania

"Sunt trist, am inima franta dupa aceasta infrangere si imi pare rau pentru tara mea. Dar am incheiat turneul cu fruntea sus, am tinut steagul sus, asta sa fie clar" - Diego Maradona, la emisiunea De Zurda, citat de gsp.

Despre cum a castigat Germania finala

"Germania a castigat profitand de o neatentie a noastra in defensiva, dar in niciun moment nu ne-a fost superioara. S-a vazut ca nemtii ne-au respectat. Iar acel respect l-au castigat argentinienii pe teren" - Diego Maradona.

Garay, Zabaleta si Rojo, laudati

"Vreau sa subliniez prestaţiile lui Garay, Zabaleta si Rojo, adevarati razboinici. Ma intreb insa de ce a fost schimbat Lavezzi, care juca foarte bine, ca sa-l bage pe un Aguero intr-o evidenta lipsa de forma. Daca-l scoti pe Perez ca sa-l bagi pe Gago, e clar ca intentia ta e sa scoti un egal. In timp ce, daca-l scoti pe Klose si il trimiti pe teren pe Gotze, e clar ca iti doresti victoria. E un fapt" - Diego Maradona.

Despre premiul primit de Lionel Messi

"Il iubesc pe Leo si i-as da si cerul, dar e nedrept sa-i dai lui premiul pentru cel mai bun fotbalist al turneului, nu l-a meritat. Acest premiu e fructul marketingului si mi se pare nelalocul lui. L-as fi premiat pe James Rodriguez in locul lui Messi" - Diego Maradona.

Despre Brazilia, marea rivala

"Noi eram vazuti ca outsideri, ei ca mari favoriti. Ei erau pregatiti de carnaval. Si spun asta pentru ca au avut curajul sa incurajeze echipa care le-a dat 7 goluri. Noi am pierdut finala cu 0-1, ei nu vor uita niciodata insa de cele 7 goluri primite de la germani", a conchis Diego Armando Maradona.