Chestiunea sexului in timpul competitiilor sportive, in special la Cupa Mondiala de fotbal, ramane o chestiune care intereseaza mult presa, scrie Slate.fr, care aratase, intr-un articol anterior competitiei din Brazilia, ca autorizarea jucatorilor de a avea relatii sexuale, interzicerea lor sau fixarea de reguli nu reprezinta un factor care sa explice reusita.

Unele echipe au castigat Mondialul lasand libertate totala jucatorilor, altele au cunoscut succesul cu politici foarte stricte. Iar studiile stiintifice asupra acestui subiect nu au ajuns la vreo concluzie unanim acceptata.

Site-ul american Quartz a publicat un raport de etapa dupa optimile care arata ca rarele echipe are au interzis sexul pentru jucatori au fost eliminate.

Acest exercitiu statistic trebuie luat in considerare cu precautie, in primul rand pentru ca esantionul este redus: doar patru echipe (Rusia, Bosnia-Hertegovina, Chile si Mexic) au introdus o interdictie totala. Apoi, deoarece rezultatul nu permite o concluzie generala: doua echipe care nu au impus nicio interdictie, patru pentru care "este complicat", asa cum e cazul Frantei, unde selectionerul a declarat ca totul depinde de "cand, cum, cat" si doua pentru care nu se cunoaste politica in materie sunt in continuare in cursa.

De notat ca echipele care au interzis relatiile sexuale nu erau printre favoritele la castigarea competitiei.

Concluzia asupra dezbaterii ramane deci aceeasi ca si inaintea competitie: e complicat, noteaza Slate.fr.