Meciurile din Liga 1 vor fi transmise in perioada 2014-2019 de televiziunile Transilvania Live si Look TV, conform unui comunicat de presa. In acest moment, cele doua televiziuni pot fi urmarite pe toti operatorii de cablu, facand parte din categoria "must carry". Posturile au initiat insa demersurile pentru a renuntat la "must carry", incepand cu data de 1 iulie 2014.

Liga 1Foto: AGERPRES

"Look TV si Transilvania Live au semnat cu societatea Intel Sky Broadcast contractul de cesiune de drepturi mass-media si a achizitionat de la LPF drepturile comerciale privind meciurile de fotbal din cadrul campionatului Ligii 1 pentru perioada 2014-2019, dar si Cupa Ligii pentru perioada 2015-2019.

Cele doua televiziuni vor primi drepturile aferente difuzarii in direct, inregistrari, rezumate, online si mobil, a meciurilor de fotbal din Liga 1 si din Cupa Ligii", se arata intr-un comunicat de presa, conform gsp.ro.

"Posturile au initiat demersurile pentru renuntarea la regimul must carry incepand cu data de 1 iulie 2014 si vor solicita tarife pentru retransmisie din partea distribuitorilor, prin aplicarea prevederilor CNA.

In acest context, cele doua institutii solicita tuturor distribuitorilor de servicii de programe audiovizuale interesati sa retransmita contra cost posturile Look TV si Transilvania Live, sa trimita pana la data de 10 apriilie 2014, oferta lor, urmand sa fie contactati pentru discutii si negocieri suplimentare", se mai precizeaza in comunicat.

In data de 4 martie, Liga Profesionista de Fotbal (prin vocea presedintelui Gino Iorgulescu) a anuntat ca a vandut drepturile tv din Liga 1 catre Intel Sky Broadcast, o firma din Malta.

In prezent, televiziunile care detin acum drepturile pentru Liga 1 platesc pe sezon 33,6 milioane de euro (TVA inclus).

Liga 1 poate fi urmarita in acest moment pe posturile Digisport (apartine RCS-RDS), Dolcesport (apartine Romtelecom) si Antena 1.

Ce trebuie stiut despre contractul dintre LPF si Intel Sky:

  • LPF a semnat un contract cu Intel Sky, din Malta, pentru urmatoarele cinci sezoane ale Ligii 1 la fotbal.
  • Din anul 2014-2015 se doreste infiintarea Cupei Ligii la fotbal
  • Toti banii vor intra in conturile cluburilor si nu la terte persoane.
  • Au fost discutii cu mai multe companii, dar a fost aleasa cea mai buna oferta
  • Posturile tv nu trebuie sa fie neaparat libere la retransmisie
  • Suma de bani va intra la Liga Profesionista de Fotbal
  • LPF va primi 27,5 milioane de euro net pe sezon.