Vasile Dancu va oferi consultanta, in calitate de consultant al Federatiei Romane de Fotbal, in pregatirea dosarului de candidatura a Romaniei pentru gazduirea campionatul de fotbal EURO 2020, pe probleme de comunicare, imagine publica, responsabilitatea sociala si implicarea societatii civile si a comunitatii de afaceri in acest proiect.

Intr-un comunicat al Biroului de Presa al Guvernului, publicat dupa reuniunea Comitetului interministerial de coordonare pentru organizarea si sustinerea candidaturii Romaniei pentru organizarea Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020, se arata ca "profesorul Vasile Dancu, presedintele Institutului Roman pentru Evaluare si Strategie - IRES", "a acceptat sa se alature eforturilor Comitetului, prin a oferi consultanta in pregatirea dosarului de candidatura, pe dimensiunile care vizeaza comunicarea, imaginea publica, responsabilitatea sociala si implicarea, in acest proiect, a societatii civile, a comunitatii de afaceri si a altor organisme care pot contribui la reusita obiectivului: desemnarea Bucurestiului printre orasele care vor gazdui partide in cadrul EURO 2020".

Reuniunea a fost convocata de vicepremierul pentru securitate nationala, Gabriel Oprea, pentru a se stabili "mecanismele de lucru si sarcinile fiecarei institutii implicate, astfel incat Romania sa completeze formularele cu cerintele solicitate de UEFA in vederea admiterii candidaturii Romaniei ca tara organizatoare a unor evenimente din cadrul Campionatului European de Fotbal 2020".

In deschiderea reuniunii, premierul Victor Ponta a afirmat ca proiectu este "extrem de fezabil" iar "beneficiul este evident pentru toata lumea, beneficiul de imagine pentru tara, de infrastructura, de turism, de dezvoltare sportiva.

Gabriel Oprea, care prezideaza acest Comitet, considera ca evenimentul reprezinta "o imensa oportunitate pentru Romania", in conditiile in care poate genera "un efort de modernizare major" pentru infrastructura si dezvoltarea turismului.

Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, a precizat ca Romania se afla in competitie cu 32 de tari care s-au inscris cu unul sau doua stadioane.

"National Arena din Bucuresti este unul din cele 37 de stadioane inscrise in cursa pentru desfasurarea partidelor din aceasta competitie de mare anvergura. 16 stadioane au o capacitate mai mare de 55.000 de locuri, capacitatea pe care o are in prezent National Arena. Va trebui sa demonstram de ce vrem sa organizam acest eveniment, iar beneficiile pentru Romania sunt imense. Avem o sansa foarte mare sa reusim", a spus acesta.