Antrenorul Tito Vilanova va parasi FC Barcelona, echipa urmand sa fie pregatita de un alt tehnician in urmatorul sezon, a anuntat vineri seara presedintele clubului catalan, Sandro Rosell, citat de Reuters. Vilanova a luat aceasta decizie pentru a putea urma tratamentul impotriva cancerului la glanda parotida, de care sufera.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Este o lovitura dura pentru Barcelona, insa viata merge mai departe, Barca isi revine intotdeauna si nici de aceasta data nu va fi altfel", a declarat presedintele Sandro Rosell.

Tito Vilanova (44 de ani) a lipsit, in acest sezon cateva luni de pe banca tehnica a Barcelonei, antrenorul aflandu-se in acea perioada la New York pentru tratament.

Pe 21 ianuarie 2013, Tito Vilanova a plecat la New York pentru a incepe un tratament impotriva cancerului la glanda parotida. Pe perioada absentei, Barcelona a fost pregatita de Jordi Roua, secundul sau.

Vilanova, fostul secund al lui Josep Guardiola, a preluat echipa sezonul trecut si avea contract cu FC Barcelona pana in vara anului 2014.

Tito Vilanova, in varsta de 44 de ani, a fost operat, la 20 decembrie 2012, la spitalul Vall d'Hebron din Barcelona, dupa ce i-a fost detectat un ganglion la doi centimetri de locul in care i-a fost extirpata o tumoare, in 2011. Vilanova a suferit in noiembrie 2011 o operatie pentru indepartarea unei tumori de la glanda parotida.