Actionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, ii invita pe suporteri sa desemneze structura prin care sa devina proprietarii clubului giulestean, se arata intr-un comunicat citat de Mediafax.

"Am luat decizia de a renunta la toate participatiile mele in SC FC Rapid SA. Drept urmare anunt public ca cesionez gratuit toate cele 5.500.000 actiuni catre rapidisti, inclusiv investitiile facute in Baza Pro Rapid, marcile inregistrate, brandurile, siglele, palmaresul, culorile detinute de Rapid etc. Ii invit asadar sa pe suporteri isi desemneze structura care sa preia de la noi participatiile in Rapid - fie ea Liga Suporterilor, fie o alta structura", se arata in comunicatul semnat de George Copos.

Actionarul rapidist ii asteapta pe suporteri sa il contacteze pentru a perfecta actele in regim de urgenta si precizeaza ca valoarea actuala a lotului este de 11,8 milioane de euro. "Situatia actuala a clubului poate fi gasita si studiata in Planul de reorganizare publicat in Buletinul Procedurilor de Insolventa nr. 4416/12.03.2013 unde se poate gasi tot ceea ce este relevant fata de starea clubului, prezentat transparent si corect. La aceasta ora valoarea comerciala a lotului de jucatori a Rapidului este de 11,8 milioane Euro, conform ultimei evaluari facute de site-ul de specialitate Transfermarkt.ro. Conducerea actuala a Clubului asteapta sa fie contactata pentru a perfecta cu maxima urgenta formalitatile de cesionare a actiunilor. Consider ca fac un gest de loialitate fata de rapidisti, dandu-le ocazia de a fi, in sfarsit, in postura de a aplica ceea ce mi-au cerut mie ani de-a randul", a mentionat oficialul rapidist.

Copos afirma ca in ultimii 20 de ani a fost alaturi de Rapid, timp in care a creat conditii de pregatire, a investit in baza sportiva Pro Rapid si in stadionul Giulesti-Valentin Stanescu, a refacut gazonul, iar impreuna cu Ministerul Transporturilor a construit peluza a II-a si a realizat instalatia de nocturna. "Toate acestea au condus la rezultatele cunoscute: doua titluri de campioni, 4 Cupe ale Romaniei, 4 Supercupe, participari multiple in Cupele europene - culminand cu editia 2005 - 2006 in care Rapid a ajuns pana in sferturile de finala ale Cupei UEFA", explica George Copos.

El sustine ca a fost "obligat de lege" sa introduca gruparea giulesteana in insolventa in cadrul careia a renuntat la 23,5 milioane de euro. "La un moment dat au aparut complicatii pe care am incercat sa le rezolv. Am cautat si am gasit aliati - alungati cu pietre in final de Suporteri. In ultimele luni am facut eforturi mari de a scoate clubul din marile sale dificultati financiare. Am fost obligat de lege sa recurg la procedura de insolventa. Am renuntat, eu si societatile ANA, la circa 23,5 milioane de euro, sume avansate sub forma de imprumuturi Rapidului si care ar fi trebuit sa ne fie restituite", a adaugat actionarul majoritar.

In incheierea comunicatului, George Copos precizeaza ca din acest moment sarcina de a conduce clubul le revine suporterilor. "Rapid a fost si va fi doar al suporterilor din giulesti. Lor li se cuvine atat clubul, cu toate bunele si relele lui, cat si sarcina de a-l conduce de aici inainte, conform conceptiei si strategiei lor. Voi fi mereu - de acum incolo doar cu sufletul - alaturi de Rapid", a mai spus Copos.

Vineri, la sosirea la Inalta Curte de Casatie si Justitie, George Copos a fost intampinat de un grup de aproximativ 50 de fani rapidisti care au cerut condamnarea sa la inchisoare in cadrul Dosarului Transferurilor.

Actionarul majoritar al FC Rapid le-a transmis atunci suporterilor care protestau ca le va dona actiunile pe care le detine la gruparea giulesteana, precizand ca intelege suferinta prin care trec fanii.

Tribunalul Bucuresti a decis, tot vineri, ca termen pentru confirmarea planului de reorganizare a SC FC Rapid SA data de 13 septembrie, in cadrul dosarului de insolventa al societatii care administraza gruparea giulesteana de fotbal.

Instanta de fond si mai apoi Comisia de Apel a Sistemului National de licentiere din cadrul Federatiei Romane de Fotbal au respins dosarul FC Rapid, club aflat in insolventa, privind acordarea licentei pentru editia 2013-2014 a Ligii I. Motivul a fost legat de neconfirmarea planului de reorganizarea de catre tribunal pana la data analizei cererii de acordare a licentei.

Conform regulamentului, dupa data de 10 mai, cluburile care nu au primit licenta la instantele de pe plan national pot ataca decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, care trebuie sa se pronunte pana in 31 mai, cand se incheie procedura de licentiere.

Copos afirmase, luni, ca FC Rapid va ataca la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne decizia de neacordare a licentei. In urma amanarii confirmarii planului de reorganziare, este posibil ca gruparea giulestana sa nu mai adreseze TAS in problema licentei, tinand cont ca instanta de la Lausanne ar fi trebuit sa analizez plangerea rapidistilor pana la data limita de 31 mai.

SC FC Rapid SA are de achitat datorii in valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creante admis de adminstratorul judiciar in dosarul de insolventa.

La masa credala au fost inscrisi 163 de creditori care au solicitat creante in valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), insa administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.

La 7 decembrie, Tribunalul Bucuresti a admis cererea SC FC Rapid SA si a deschis procedura de insolventa a clubului condus de George Copos.