Politistii fac, joi, perchezitii la Sportul Studentesc din Capitala, administratorul si finantatorul clubului, Vasile Siman, fiind suspectat de evaziune fiscala, dupa ce ar fi retinut, dar nu ar fi platit impozitele si contributiile pentru jucatori, producand un prejudiciu de 1,6 milioane de lei, anunta Mediafax.

Potrivit surselor citate, la sediul social al clubului Sportul Studentesc, din strada Mihail Moxa, in Sectorul 1 al Capitalei, s-au gasit inscrisuri din care reiese ca salariile fotbalistilor sunt achitate la zi, existand suspiciunea ca actele respective au fost falsificate de conducerea clubului, pentru ca jucatorii sa nu poata fi declarati liberi de contract de catre instantele sportive, pentru neplata drepturilor salariale.

Totodata, fotbalistii de la Sportul Studentesc s-au plans ca Vasile Siman i-a inselat atunci cand au semnat contractele cu clubul. Acestia sustin ca au fost pusi de patronul clubului Sportul Studentesc sa semneze contracte in alb, asigurandu-i ca perioada in care se vor afla sub contract nu va depasi doi ani. La finalul perioadei, cand au vrut sa plece la alte echipe, fotbalistii au aflat ca in acte erau trecute perioade mult mai lungi, de pana la cinci ani, au mai spus sursele citate.

In ce priveste acuzatia de evaziune fiscala, sursele citate au precizat ca este vorba despre o sesizare formulata de ANAF, in care s-a comunicat faptul ca Sportul Studentesc nu a mai platit impozitele pe ultimii cinci ani, prejudiciul fiind estimat la 1,6 milioane de euro.

Vasile Siman si administratorul clubului, Elena Claudia Iordachescu, sunt suspectati de inselaciune, fals material in inscrisuri oficiale si fals sub semnatura privata, au precizat sursele citate.

Politia Capitalei a anuntat ca se fac verificari economico-financiare la o societate comerciala, in cadrul unui dosar penal privind posibila savarsire de catre reprezentantii firmei a unor infractiuni de evaziune fiscala, inselaciune, fals material in inscrisuri oficiale si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

"In fapt, politistii bucuresteni au fost sesizati cu privire la faptul ca, in perioada aprilie 2007 - februarie 2013, administratorul si finantatorul societatii comerciale ar fi retinut si nu ar fi varsat, in termenul legal de 30 de zile de la scadenta, impozitele si contributiile cu stopaj la sursa catre bugetul consolidat al statului roman, cauzand un prejudiciu de aproximativ 1,6 milioane de lei", a precizat Politia Capitalei, intr-un comunicat de presa.

Politia Capitalei a precizat ca a fost sesizata de mai multi angajati ai societatii "cu privire la posibile inadvertente la modalitatea de incheiere si derulare a contractelor de prestari servicii, la plata remuneratiei si a primelor de joc in perioada anilor 2010 - 2012, precum si la refuzul reprezentantilor societatii comerciale de a plati drepturile salariale aferente lunilor ianuarie - martie 2013".

Verificarile sunt facute de politistii bucuresteni specializati in investigarea fraudelor, coordonati de Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1.

Mijlocasul Viorel Ferfelea declara, in 10 aprilie, ca a formulat o plangere penala impotriva finantatorului Sportului Studentesc, Vasile Siman, pe care il acuza de fals in inscrisuri oficiale.

"Am facut o plangere penala impotriva lui Vasile Siman pentru ceea ce se intampla la Sportul. A adus acte pe care nu le mai ia nimeni in seama in afara comisiilor sportive. A venit cu niste dispozitii de plata in care nu exista semnatura mea si in care scrie ca am luat o mie de euro. Am fost declarat liber de contract pe fond, dar acum mi s-a bagat recurs. Cei de la club au venit cu dispozitii de plata in care, pe langa faptul ca imi acopera toata suma, ma scot si dator cu vreo mie si ceva de euro", spunea atunci Ferfelea.

Viorel Ferfelea preciza ca va trebui sa se prezinte la antrenamentele echipei Sportul Studentesc pana la o decizie definitiva a instantelor sportive.

"Pana nu se da decizia definitiva, eu apartin in continuare de clubul Sportul Studentesc, dar unde as putea sa ma antrenez, cand ei nu imi ofera nimic dintre lucrurile pe care se obliga sa le respecte?! Am mai reclamat ca nu imi ofera conditii pentru antrenament, ca nu ma lasa sa ma pregatesc. Am facut o plangere penala la care am adaugat actele false. El a venit cu un contract de inchiriere, care nu era semnat nici de mine si nici de proprietarul la care am stat", spunea Ferfelea.

Mijlocasul preciza ca plangerea formulata de el impotriva lui Siman va fi urmata si de ceilalti 14 coechipieri ai sai, care nu au fost lasati sa se antreneze la baza sportiva din Regie incepand cu luna ianuarie.

"Gestul meu va fi urmat si de ceilalti colegi, chiar daca vor castiga sau nu la comisii. In afara celor 15 jucatori mai sunt si alte persoane care au facut plangere penala impotriva clubului, cei de la bucatarie, fostii angajati", adauga Ferfelea.

Jucatorii Sportului Studentesc au intrat in conflict cu finantatorul Vasile Siman din cauza restantelor salariale pe care clubul le are fata de ei.