Fenerbahce va intalni Benfica, iar Chelsea va juca impotriva lui Basel in semifinale Europa League, asa au decis sortii, la tragerea desfasurata la Nyon. Meciurile tur se vor juca pe 25 aprilie, returul va fi pe 2 mai.

Semifinalele sunt:

Fenerbahce - Benfica

Basel - Chelsea

Finala va fi pe 15 mai, la Amsterdam

FC Basel din Elvetia, echipa eliminata in toamna de CFR Cluj in play-off-ul Champions League, a ajuns pentru prima oara in istoria sa intr-o semifinala de cupa europeana. Basel a trecut de o grupa cu Sporting, Genk si Videoton, iar apoi a eliminat pe Dnepr (Ucraina), pe Zenit si pe Tottenham.

Fenerbahce, la fel ca si Basel, a ajuns in premiera atat de departe in cupele europene. In faza grupelor a intalnit pe Marseille, Monchengladbach si AEL (Cipru), iar apoi a eliminat trei echipe: BATE Borisov (Belarus), Plzen (Cehia) si Lazio.

Chelsea Londra, campioana Europei anul trecut, a ocupat locul trei in Champions League intr-o grupa cu Juventus, Sahtior si Nordsjaelland (Danemarca), echipa fiind "transferata" in Europa League. Chelsea a eliminat apoi Sparta Praga, Steaua si Rubin Kazan, iar acum a ajuns pentru a 11-a oara in semifinalele unei competitii europene.

Benfica Lisabona, la fel ca si Chelsea, a venit din Champions League unde a terminat pe locul trei intr-o grupa cu Barcelona, Celtic si Spartak Moscova. Ajunsa in Europa League, echipa portugheza a eliminat pe Leverkusen, pe Bordeaux si pe Newcastle, iar acum este pentru a 13-a oara in semnifinalele unei competitii europene.