Presa din Spania a scos la iveala, luni, una din metodele lui Josep Guardiola la FC Barcelona (in perioada in care a pregatit echipa de pe Camp Nou), tehnicianul angajand o agentie de detectivi particulari pentru a-i spiona pe jucatorii sai, informeaza Marca. Astfel, Pep stia exact unde si-au petrecut fotbalistii sai noptile si la ce ora au ajuns acasa.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

De la sosirea pe banca tehnica a catalanilor, Guardiola le-a cerut jucatorilor sai sa respecte programul impus de club si sa nu piarda noptile.

Pentru a fi insa sigur ca fotbalistii respecta indicatiile sale, Guardiola a apelat la ajutorul unor detectivi particulari (Agentia Metodo 3, condusa de Xavier Martorell).

Unul din jucatorii urmariti a fost Gerard Pique, cel care aparea din ce in ce mai des in presa mondena, dupa relatia cu Shakira.

In prima faza, antrenorul ii suna pe fix pe jucatori seara, pentru a-i verifica. Aceasta metoda nu i s-a mai parut insa prea buna, iar detectivii particulari au inceput sa-i urmareasca pe fotbalistii Barcelonei.

In functie de rapoartele primite de la detectivi, Guardiola ii alegea pe cei care evoluau titulari in urmatoarea partida.

"Era obsedat ca jucatorii sa duca o viata ordonata si ca acestia sa nu petreaca prea mult timp prin cluburi, pentru ca apoi nu dadeau randament pe teren", se precizeaza in presa iberica in legatura cu "episodul detectivilor" de la FC Barcelona.

Ronaldinho a fost unul din jucatorii care a avut cel mai mult de suferit de pe urma rapoartelor detectivilor, brazilianul fiind indepartat de la FC Barcelona dupa ce Guardiola a vazut in ce fel isi pierdea noptile "decarul" catalanilor.