Oficiul european de politie Europol a anuntat, luni, ca a desfiintat o retea criminala banuita ca ar fi trucat nu mai putin de 380 de partide de fotbal, informeaza AFP. Printre meciurile aranjate s-ar fi numarat si dispute din Champions League si din preliminariile Cupei Mondiale de fotbal.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Este clar ca este vorba de cea mai mare ancheta din toate timpurile privind presupuse meciuri trucate. Asta este opera unei organizatii de crima organizata localizata in Asia si care a avut legaturi cu mai multe retele din Europa", a declarat Rob Wainwright (directorul Europol), in cadrul unei conferinte de presa.

Printre cei banuiti de implicarea in aranjarea diverselor partide de fotbal se numara 425 de arbitri, conducatori de cluburi si jucatori (din 15 tari), dupa cum a anuntat Rob Wainwright.

50 de persoane au fost deja arestate pentru participarea la partide trucate, dupa cum informeaza BBC (conform Mediafax).

Cele mai multe partide suspecte s-au disputat in campionatele din Turcia, Germania si Elvetia.

Castigurile retelei care a aranjat meciuri sunt de peste 8 milioane de euro. Persoanele care s-au ocupat de trucarea respectivelor partide au incasat aproximativ doua milioane de euro.