Fostul portar al echipei de fotbal Steaua, Helmuth Duckadam, a fost externat, sambata dimineata, din Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, unde vineri a fost supus unei interventii chirurgicale la antebrat, informeaza Mediafax.

Helmuth Duckadam a spus ca se simte bine dupa operatie si ca se bucura ca poate pleca acasa atat de repede.

"Faptul ca domnul doctor imi da drumul acasa este un lucru pozitiv. Acum trebuie sa continui tratamentul si sa mai fac niste investigatii la Bucuresti", a declarat, sambata, Duckadam, care le-a multumit inca o data medicilor care l-au tratat.

"Tot raul spre bine, ca s-a intamplat aici la Constanta, unde am dat peste niste medici exceptionali", a mai spus Helmuth Duckadam.

Duckadam a chemat, joi, ambulanta pentru a fi transportat la spital dupa ce, in timp ce se afla cu fiica sa in varsta de patru ani pe faleza din Constanta, a vrut sa o ia in spate. El a spus ca s-a fortat un pic si, date fiind problemele anterioare pe care le-a avut la bratul drept, un cheag de sange i-a blocat circulatia la antebrat.

Helmuth Duckadam a fost transportat la Urgenta Spitalului Judetean Constanta, fiind apoi internat in Sectia de Chirurgie Cardiocasculara cu diagnosticul "insuficienta arteriala acuta la antebratul drept".

In cursul noptii de joi spre vineri a primit tratament si a fost monitorizat, iar vineri dimineata a fost supus unei interventii chirurgicale pe artera radiala a bratului, pentru a fi indepartate cheagurile de sange.

"In cazul in care nu s-ar fi intervenit la timp, riscul era de a pierde bratul", au spus medicii constanteni.

In 2009, fostul portar al echipei Steaua Helmut Duckadam a suferit o operatie de inlocuire a unui vas de sange la mana dreapta, la Timisoara.

Duckadam a castigat cu Steaua Cupa Campionilor Europeni in 1986, la Sevilla, cand a aparat patru penaltiuri, intrand in Cartea Recordurilor. Cu "ros-albastrii" a mai cucerit doua titluri de campion si o Cupa a Romaniei. Are 133 de meciuri in prima liga si doua selectii la echipa nationala.

El are 53 de ani si este presedinte la Steaua Bucuresti.