Fostul portar al echipei de fotbal Steaua Bucuresti Helmuth Duckadam a fost internat, joi noapte, la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta. Potrivit medicilor acesta este in afara oricarui pericol si a fost supus unei interventii minore, transmite Mediafax.

Helmuth Duckadam, presedintele SteleiFoto: AGERPRES

Potrivit managerului Spitalului Judetean de Urgenta Constanta, Dan Capatana, Duckadam ar putea fi externat din spital chiar in cursul zilei de sambata, interventia fiind una minora.

Managerul SJU Constanta a mai spus ca nu se pune problema transportarii acestuia la un spital din Bucuresti si ca interventia poate fi efectuata cu certitudine in spitalul constantean.

"Helmuth Duckadam s-a prezentat singur la spital, joi noapte, cu o usoara ischemie la nivelul antebratului si a fost internat in Sectia de Chirurgie Cardiocasculara. A fost anutat seful sectiei respective, dar, pentru ca nu prezenta o urgenta majora, operatia chirurgicala a fost amanata pentru ziua de vineri, cand a fost programat pentru o interventie minora la artera radiala. Daca nu apar complicatii, el ar putea fi externat chiar in cursul zilei de sambata", a declarat Dan Capatana.

In 2009, fostul portar al echipei Steaua Helmut Duckadam a suferit o operatie de inlocuire a unui vas de sange la mana dreapta, la Timisoara.

Duckadam a castigat cu Steaua Cupa Campionilor Europeni in 1986, la Sevilla, cand a aparat patru penaltiuri, intrand in Cartea Recordurilor. Cu "ros-albastrii" a mai cucerit doua titluri de campion si o Cupa a Romaniei. Are 133 de meciuri in prima liga si doua selectii la echipa nationala.

El are 53 de ani si este presedinte la Steaua Bucuresti.