​Selectionerul Elvetiei a dezvaluit motivul pentru care a ales sa dispute o partida amicala impotriva nationalei de fotbal a Romaniei, Ottmar Hitzfeld precizand ca tricolorii formeaza "o echipa in fata careia Elvetia este favorita si isi poate face jocul".

Piturca, victorie in ElvetiaFoto: HotNews / Dan Popescu

"In ceea ce priveste Romania, voiam o echipa in fata careia Elvetia sa fie favorita si sa-si faca jocul. Va trebui sa ne asumam uneori acest statut si in preliminariile CM si avem nevoie de acest gen de meciuri in care sa nu pierdem din prestigiu sau incredere. In opinia mea, meciul cu Romania este mai important decat cel cu Germania" - Ottmar Hitzfeld, selectioner Elvetia, conform lematin.ch (citat de Mediafax).

In perioada 27 mai - 6 iunie, echipa nationala a Romaniei va sustine un turneu amical in Elvetia si Austria. Formatia pregatita de Victor Piturca va intalni Elvetia in data de 30 mai (la Luzern, de la ora 21:15) si Austria (la Innsbruck, pe 5 iunie, de la ora 21:30).

Reunirea va avea loc pe 25 mai, la ora 12:00, la Centrul de Fotbal de la Mogosoaia.

Jucatorii convocati de Victor Piturca:

Portari: Bogdan Lobont (AS Roma), Ciprian Tatarusanu (Steaua) si Silviu Lung jr. (Astra Ploiesti)

Fundasi: Paul Papp (FC Vaslui), Cornel Rapa (Otelul Galati), Valerica Gaman (Astra Ploiesti), Vlad Chiriches (Steaua), Dorin Goian (Glasgow Rangers), Mihai Pintilii (Pandurii Targu Jiu), Razvan Rat (Sahtior Donetk) si Iasmin Latovlevici (Steaua)

Mijlocasi: Gabriel Torje (Udinese), Alexandru Maxim (Pandurii Targu Jiu), Alexandru Bourceanu (Steaua), Nicolae Grigore (Rapid), George Florescu (Arsenal Kiev), Costin Lazar (PAOK Salonic), Alexandru Chipciu (Steaua) si Gheorghe Grozav (Universitatea Cluj)

Atacanti: Daniel Niculae (AS Nancy-Lorraine), Cristian Tanase (Steaua), Marius Alexe (Dinamo) si Marius Niculae.