CFR Cluj, FC Vaslui, Steaua, Rapid si Dinamo ne vor reprezenta in viitoarea editie a cupelor europene, acestea fiind obligate sa treaca de tururi preliminare pentru a ajunge in grupele Champions League, respectiv Europa League.

CFR Cluj - va evolua in turul trei preliminar al Champions League, acolo unde va fi cap de serie. In cazul unei calificari, va juca in play-off, iar daca va trece si de aceasta faza a competitiei va ajunge in grupele C1.

FC Vaslui - va evolua in turul trei preliminar al Champions League, unde nu va fi cap de serie. In cazul calificarii, va juca in play-off, iar daca va trece si de aceasta faza a competitiei va ajunge in grupele C1.

Castigatoarea Cupei Romaniei (Rapid sau Dinamo) - va evolua in play-off-ul Europa League, iar in cazul unei calificari va ajunge in grupele C2.

Steaua - va juca in turul trei preliminar al Europa League, acolo unde va fi cap de serie. In cazul in care vor trece si de play-off, ros-albastrii vor evolua in grupele C2.

Locul 4 din Liga 1 (Rapid a incheiat pe patru, dar va juca si finala Cupei Romaniei cu Dinamo; in cazul in care giulestenii vor castiga Cupa, atunci Dinamo va fi considerata echipa de pe locul patru) - va juca in turul doi preliminar al Europa League, iar pana la faza grupelor trebuie sa mai treaca de turul trei si de play-off.