Instanta Tribunalului Bucuresti a amanat pentru 20 martie verdictul in "cazul transferurilor de jucatori", dosar in care au fost judecati, printre altii, George Copos, Ioan si Victor Becali, informeaza Mediafax. Procurorii DNA au trimis in judecata la 2 octombrie 2008 opt inculpati in legatura cu efectuarea de tranzactii ilegale la transferurile unor fotbalisti catre cluburi din strainatate. Conform procurorilor, prejudiciul adus statului este de aproape 1,5 milioane de dolari.

Procurorii au cerut pedepsa maxima pentru Victor si Giovani BecaliFoto: AGERPRES

Procurorii DNA au trimis in judecata la 2 octombrie 2008 opt inculpati in legatura cu efectuarea de tranzactii ilegale la transferurile unor fotbalisti catre cluburi din strainatate. Procurorii sustin ca acestia au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane USD in dauna statului si de peste 10 milioane de dolari in dauna a patru cluburi de fotbal. O parte din banii obtinuti din transferuri au fost spalati prin intermediul unor firme off-shore.

Cristian Anghel, procurorul de sedinta, a cerut instantei condamnarea tuturor inculpatilor la pedepse cu executare, acestea variind intre minimum pentru Gica Popescu si Jean Padureanu si maximum pentru Ioan si Victor Becali.

Citeste aici toate detaliile din Dosarul transferurilor in fotbalul romanesc

Cei opt trimisi in judecata:

- COPOS GHEORGHE, fost presedinte si patron al Clubului de fotbal „Rapid Bucuresti”, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de inselaciune si evaziune fiscala, în forma continuata;

- STOICA MIHAI, fost director al Clubului de fotbal „Otelul” Galati;

- PADUREANU JEAN, presedinte al Clubului de fotbal „Gloria” Bistrita;

- POPESCU GHEORGHE, fost angajat al firmei „Becali sport”; în sarcina caruia s-au retinut infractiunile de inselaciune, evaziune fiscala, in forma continuata si spalare de bani;

- NETOIU GHEORGHE, fost actionar la Clubul de fotbal „Dinamo”, în sarcina caruia s-au retinut infractiunile de înselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani;

- BORCEA CRISTIAN, presedinte executiv al Clubului de fotbal „Dinamo”

- BECALI IOAN, fost impresar;

- BECALI VICTOR, impresar in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de inselaciune, evaziune fiscala, spalare de bani, in forma continuata si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

Prejudiciul total creat de cei 8 inculpati este de:

- 4.113.648 RON in dauna statului roman (1.485.071,5 USD calculat la cursul mediu de schimb pe perioada 1999 - 2005);

- 598.667 USD in dauna Federatiei Romane de Fotbal;

- 10.969.690 USD in dauna cluburilor de fotbal Dinamo Bucuresti, Rapid Bucuresti, Otelul Galati si Gloria Bistrita, conform DNA.