Rinat Ahmetov a ajuns, in cursul zilei de duminica, la Bucuresti (cu un avion privat pe Aeroportul Baneasa), patronul echipei Sahtior Donetk venind in Romania pentru a-l vizita la spital pe Mircea Lucescu (se afla internat la Spitalul Universitar, dupa ce vineri a suferit un accident de masina).

Rinat AhmetovFoto: shakhtar.com

"Am venit doar ca sa-l vad pe domnul Lucescu, dar n-o sa-l ducem in Ucraina. Mircea Lucescu ramane antrenorul Sahtiorului, are ajutoare de incredere, care stiu ce au de facut si pregatesc echipa la fel. O sa fie o reactie buna din partea jucatorilor, vor dori sa-l ajute pe Mircea. O sa avem un cantonament reusit si fara Mister si echipa va trebui sa castige campionatul si Cupa Ucrainei, iar in urmatorul an trebuie sa depasim sferturile in Liga Campionilor. Ii doresc sa treaca repede peste acest moment. Eu am incredere in medicii ucraineni, Mircea Lucescu in cei romani, asa ca si eu am. Mircea nu este doar antrenorul echipei mele, ci si prietenul meu, il voi vizita", a declarat Ahmetov pe aeroportul Baneasa.

Omul de afaceri (care a stat doar cateva ore in Bucuresti) a fost asteptat la aeroport de Razvan Rat, fundasul echipei Sahtior Donetk. Averea lui Ahmetov este estimata la 16 miliarde de dolari, conform Forbes.

Mircea Lucescu se afla internat la Spitalul Universitar, dupa ce vineri a suferit un accident de masina pe Bulevardul Vasile Milea din Bucuresti.

Medicii de la Spitalul Universitar au precizat ca starea de sanatare a lui Lucescu este stabila. Recuperarea va dura intre 30 si 45 de zile.

"Din punctul nostru de vedere, nu e posibil sa fie externat duminica. Este un om care trece cu o demnitate extraordinara prin aceasta situatie. Fracturile costale se vindeca in 30-45 de zile. Este un proces dureros prin care poate trece si la domiciliu, dar pot aparea unele complicatii" - Catalin Carstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti.

Conform purtatorului de cuvant al Spitalului Universitar, Mircea Lucescu a suferit un traumatism toracic sever, are cateva coaste rupte, iar sambata i-a fost facut un drenaj, dupa ce cantitatea de sange din cavitatea toracica "a crescut putin".