​Steaua si FC Vaslui au contribut cu cele mai multe puncte pentru Romania in clasamentul coeficientilor, cele doua grupari aflandu-se in acest moment la cota de 5,5 puncte acumulate. La polul opus se afla Dinamo - "cainii" au adus doar 1,5 puncte.

Steaua si Vaslui, primele in Europa Foto: Reuters

In clasamentul coeficientilor, Steaua si Vaslui se afla pe primul loc - cate 5,5 puncte. Urmeaza Otelul Galati (cu 4 puncte - bonus pentru participarea in grupele Champions League), Rapid (3,5 puncte - giulestenii sunt deja eliminati din Europa League), Gaz Metan Medias (3 puncte) si Dinamo cu 1,5 puncte.

Romania se afla pe locul 18, cu 3,833 puncte. In fata noastra se afla, printre altele, Cehia (4,250), Grecia (4,4), Turcia (4,625) si Israel (4,75).

Ierarhia coeficientilor este dominata de Anglia (9,5 puncte). Spania se afla pe doi (7,571), Olanda pe trei (7,4), iar Germania pe patru (7,25). Surprinde clasarea doar pe noua a Italiei (5,785).

Romania mai poate acumula puncte in acest an, programul echipelor romanesti fiind urmatorul: Otelul (cu Basel si Benfica), Steaua (cu Schalke si AEK Larnaca), Rapid (cu PSV si Hapoel Tel-Aviv) si FC Vaslui (cu Lazio si Zurich).