Dragos Enache, suporterul care l-a lovit pe George Galamaz, va ramane in arest dupa ce Tribunalul Prahova a respins, miercuri, recursul inaintat de acesta. Enache este urmarit penal sub spectul savarsirii a doua infractiuni, respectiv ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, precizeaza Parchetul General.

Galamaz, lovit de Enache Stefan DragosFoto: captura digisport

Principalele idei discutate la recursul de miercuri:

  • Avocatul lui Dragos Enache a precizat ca acesta nu prezinta un pericol pentru societate si a cerut sa fie cercetat in libertate.
  • Tatal agresorului vrea sa-l contacteze pe George Galamaz pentru a-i cere scuze in numele acestuia.
  • Dragos Enache recunoaste fapta si o regreta enorm.
  • Incidentul de la Ploiesti a fost doar un "moment de inconstienta".
  • Motivul pentru care l-a lovit pe fundasul Stelei: i s-a parut o mare nedreptate dictarea loviturii de la 11 metri pentru oaspeti.
  • Dragos Enache este, conform avocatului sau, o persoana respectabila, care provine dintr-o familie buna (Enache este nascut in anul 1986, lucreaza ca agent de distributie si este student in anul trei).

Procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti au deschis un dosar penal impotriva celor care au aruncat cu o petarda in teren, incident in urma caruia Ciprian Tatarusanu a fost ranit (arsuri pe spate si pe gat).

Comunicat FC Petrolul:

"Clubul FC Petrolul Ploiesti se delimiteaza strict de incidentele grave ce au avut loc în timpul jocului si precizeaza urmatoarele:

1. Consideram tot ceea ce se intampla in aceste zile reprezinta un atac concertat impotriva clubului, a imaginii sale si chiar a viitorului sau. Rugam organele de ancheta sa investigheze cazul, iar pentru aceasta clubul va pune la dispozitie înregistrarile video, facute cu propriul sistem de supraveghere.

2. Clubul FC Petrolul este nemultumit de prestatia firmei de protectie si paza SC Galant Security SRL si isi rezerva dreptul de a solicita daune.

3. Persoanelor care vor fi identificate ca au participat la evenimentele din timpul jocului le va fi interzis pe viata dreptul de acces pe stadionul „Ilie Oana”.

4. Clubul FC Petrolul regreta cele intamplate si isi cere scuze jucatorilor implicati, clubului Steaua si tuturor suporterilor petrolisti."