​Mircea Sandu (presedintele FRF) si Dumitru Dragomir (seful LPF) sunt invinuiti de abuz in serviciu de catre DNA, alaturi de ceilalti 10 membri ai Comitetului Executiv al FRF (au votat, in data de 20 iulie 2011, dezafilierea echipei Universitatea Craiova). Adrian Mititelu (patronul Stiintei) cere daune de 50 de milioane de euro, informeaza gsp.ro.

Mircea Sandu, acuzat de "abuz in serviciu"Foto: AGERPRES

Membrii Comitetului Executiv sunt acuzati de "abuz in serviciu contra intereselor publice si contra intereselor persoanelor". In cazul in care vor fi gasiti vinovati, cei implicati in "dezafilierea Craiovei" risca pedepse de pana la 15 ani de inchisoare.

Ce a precizat Dumitru Dragomir

"Suntem invinuiti, nu inculpati. Daca DNA-ul e mai priceputa decat comisiile noastre din miscarea sportiva, atunci vom vedea ce va iesi. Maine (joi) voi fi audiat de la ora 11. A fost un vot democratic, s-a respectat regulamentul, asta le vom spune procurorilor. Nu am facut niciun abuz, am pus in practica o propunere catre Adunarea Generala" - Dumitru Dragomir, presedintele LPF, la RealitateaTV.

Dumitru Dragomir va fi audiat de catre DNA in cursul zilei de joi, iar Mircea Sandu vineri.

Iata cateva dintre erorile de procedura pe care DNA i le reproseaza Comitetului Executiv al FRF:

- Comitetul Executiv a decis excluderea provizorie a Craiovei, decizie care, conform Statutului votat in mai 2011, este executorie si are efect imediat, chiar inainte de validarea hotararii in Adunarea Generala. DNA spune insa ca statutul invocat de FRF nu era in vigoare.

- Excluderea Craiovei s-a facut invocandu-se incalcarea grava a Statutului FRF, dar nu s-a detaliat si motivat ce anume incalcari s-au comis si in ce consta gravitatea acestora.

- Motivarea prin faptul ca "U Craiova" ar fi actionat Federatia in instanta nu sta in picioare, clubul se judeca doar cu Victor Piturca.

- Legea spune ca trebuie garantat dreptul la aparare, cu stabilirea cailor de atac impotriva sanctiunilor aplicate. Craiova nu a avut parte de asa ceva.

- Referitor la faptul ca 39 de jucatori ai Craiovei au fost declarati liberi de contract, DNA spune ca "stingerea raporturilor juridice dintre U Craiova si fotbalisti prin vointa arbitrara a unui tert strain de raporturile juridice dintre parti reprezinta o grava incalcare a drepturilor si libertatilor persoanei, o limitare a dreptului de a apela la justitie si a dreptului de aparare, actiune facuta cu stiinta si in mod deliberat".

- Prin incalcarea grava, cu stiinta, a atributiilor si insarcinarilor primite, reprezentantii FRF si LPF au produs clubului U Craiova un prejudiciu de peste un milion de euro, cu dobandirea de avantaje patrimoniale pentru sine sau pentru altii. Invocarea unor presiuni exercitate de catre forurile fotbalistice internationale este un simplu subterfugiu pentru atenuarea actiunilor neconforme legii".

In data de 20 iulie, Comitetul Executiv al FRF a votat dezafilierea echipei Universitatea Craiova.

Cum a motivat Comitetul Executiv al FRF decizia:

"Comitetul Executiv a adoptat in sedinta din 20 iulie 2011, cu zece voturi pentru si 2 abtineri, in temeiul art 18. alin 2 coroborat cu prevederile art 18 alin 1 lit b din statutul FRF, masura excluderii provizorii a clubului de fotbal Fotbal Club U Craiova SA, urmand sa supuna aceasta masura validarii primei Adunarii Generale a FRF", a precizat FRF.

Componenta C.Ex al FRF care a votat:

1. Mircea Sandu - presedinte FRF

2. Dumitru Dragomir - primvicepresedinte FRF

3. Octavian Goga - vicepresedinte FRF

4. Marius Stan - reprezentant al cluburilor din Liga I

5. Cornel Sfaiter - reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a

6. Marian Rusen - reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a

7. Stefan Stana - reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a

8. Cristi Bobar - reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a

9. Paul Costas - reprezentant al cluburilor de copii si juniori

10. Marian Palarie - reprezentant al cluburilor de fotbalul feminin

11. Vasile Avram - presedinte CCA

12. Sorin Terbea - reprezentantul cluburilor de fotbal in sala.

Dupa ce formatia din Banie a fost dezafiliata, jucatorii Stiintei au devenit imediat liberi de contract, plecand astfel gratis de la Universitatea.