Constantin Gheorghe "Suceava" s-a prezentat, miercuri, in calitate de martor, la sediul DNA pentru a fi chestionat in legatura cu cazul "Terbea - Avram". Cu o zi inainte, Vali Ionita (unul dintre responsabilii fotbalului in sala din cadrul FRF) se prezentase pentru a fi audiat, informeaza gsp.

Pe langa presupusa spaga de 19.000 de euro pe care ar fi luat-o de la omul de afaceri Sorin Terbea, lui Vasile Avram (fostul sef al Comisiei Centrale a Arbitrilor) i se imputa si o relatie mult prea apropiata cu Adrian Porumboiu si Cristi Borcea. Astfel, conform DNA, Avram ar fi facut delegarile la comanda celor doi finantatori de la FC Vaslui, respectiv Dinamo.

Conform unui material publicat pe blog-ul lui Catalin Tolontan, DNA si-a motivat retinerea in detentie pentru 29 de zile a lui Avram in urmatorul fel:

1 - "Institutionalizarea delegarilor la comanda conducatorilor de cluburi (Porumboiu si Borcea)".

2 - "Vasile Avram este pericol public".

Acuzat de catre DNA de "dare de mita", omul de afaceri Sorin Terbea a declarat in apararea sa ca plicul cu cei 19.000 de euro pentru Vasile Avram (seful CCA) era de fapt un tablou, un basorelief, pe care l-a impachetat cu grija. Conform Tribunalului Bucuresti, Avram a transformat, prin puterea de a delega arbitri, campionatul intern intr-o loterie, dupa bunul sau plac. De asemenea, Terbea este cel care s-a implicat activ in nunta lui Marius Avram (fiul presedintelui arbitrilor), acesta oferind gratis o cantitate importanta de vin.

Ce risca Vasile Avram

In cazul in care ar putea fi gasit vinovat, seful CCA risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 3 si 15 ani pentru luare de mita la care s-ar mai putea adauga o treime din pedeapsa pentru forma continuata, sustine gsp. Presupus complice al lui Avram, Sorin Terbea risca o pedeapsa cu detentia intre 6 luni si 5 ani.