Ultra-maratonistul australian, Pat Farmer, 48 de ani, a reusit sa parcurga in alergare distanta de 21.000 de kilometri intre Polul Nord si Polul Sud, de-a lungul continentelor americane, relateaza Alerg.ro. Farmer a reusit saptamana trecuta sa infiga steagul Crucii Rosii in punctul cel mai sudic al globului, dupa noua luni de la startul cursei, care a avut loc pe 2 aprilie 2011, la cealalta extremitate a pamantului.​

In drum spre Polul SudFoto: PoletopoleRun

Sportivul australian, care este un fost politician, printre altele, detine mai multe recorduri de anduranta.

Cu ocazia acestei curse intre cei doi poli ai pamantului, Farmer a reusit totodata sa stranga 105 milioane de dolari pentru a sprijini programele de furnizare de apa potabila si igienizare ale organizaţiei Crucea Rosie.

Aventura sa este extraordinara, tinand cont de faptul ca a reusit sa alerge circa 80 de km in fiecare zi, fara nicio zi de pauza. A traversat 14 tari si nu o data a avut de infruntat pericole, furtuni de zapada, s-a ratacit in desert in Peru, confruntandu-se cu situatii in care a suferit de deshidratare sau a avut parte de fracturi de stres.

“Aceasta cursa va lasa urme asupra organismului meu pentru intreaga viata. Dar fiecare pas pe care l-am facut, fiecare moment de frustrare, fiecare clipa in care nu imi doream decat sa ma intind pe pamant si sa nu mai alerg, toate acestea au meritat in cele din urma”, a spus Pat Farmer. “Cred alergarea pe distante lungi este darul meu, este modul meu de a ma face prezent”.

Farmer, care de mai multe ori a suferit incredibil in cursele sale dar nu s-a oprit, este detinatorul a sapte recorduri mondiale, inclusiv cea mai rapida alergare in jurul Australiei: 15.000 km in 191 de zile.