După un start ratat de Mondial (1-2 cu Arabia Saudită), naționala Argentinei a reușit să-și revină și să câștige toate partidele jucate la turneul final din Qatar. „Pumele” se află în fața duelului cu Croația, miza fiind una enormă: calificarea în finala CM 2022.

Lionel Scaloni, selecționerul echipei naționale de fotbal a ArgentineiFoto: Bagu Blanco/Pressinphoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> FIFA a anunțat cine va arbitra semifinala dintre Argentina și Croația

Selecționerul Argentinei are două absențe la meciul cu Croația

Meciul cu mulți nervi contra Olandei a adus și două absențe în tabăra argentiniană, Marcos Acuna și Gonzalo Montiel fiind suspendați (cumul cartonașe galbene) pentru importanta partidă contra Croației.

Pe lângă aceste două absențe, selecționerul Lionel Scaloni mai are unele bătăi de cap și cu Rodrigo De Paul și Angel Di Maria. Cei doi au probleme fizice și sunt incerți pentru meciul de marți.

Zlatko Dalic, selecționerul Croației, stă mai bine din acest punct de vedere: are tot lotul valid pentru partida din semifinale cu Argentina.

Formația antrenată de Lionel Scaloni are o serie impresionantă: o singură înfrângere (tocmai cea cu Arabia Saudită de la acest CM, meciul de debut) în ultimele 41 de partide (vorbim aici despre 30 de victorii și 10 remize).

Semifinala Argentina - Croația va avea loc marți, 13 decembrie, de la ora 21:00, urmând să fie LiveBlog pe HotNews.ro și în direct pe TVR 1.

Echipe probabile:

Argentina: Martinez - Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico - Paredes, Fernandez, Mac Allister - Papu Gomez, Messi, Lautaro Martinez.

Croația: Livakovic - Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa - Modric, Brozovic, Kovacic - Pasalic, Petkovic, Perisic.

Semifinalele Cupei Mondiale 2022 din Qatar

  • Marţi, 13 decembrie

Argentina - Croația (Lusail Stadium - Al Daayen, 21:00)

  • Miercuri 14 decembrie

Maroc - Franța (Al Bayt Stadium - Al Khor, 21:00).

  • Finala mică: 17 decembrie / ora 17:00 / Khalifa International Stadium
  • Finala mare: 18 decembrie / ora 17:00 / Lusail Stadium.