Croația (vicecampioana en-titre a lumii) și Argentina (dublă câștigătoare a competiției) se vor întâlni în semifinalele Cupei Mondiale din Qatar, după ce au trecut de Brazilia, respectiv Olanda, în urma loviturilor de departajare.

Bucuria jucatorilor Croatiei dupa eliminarea Braziliei de la CM 2022 QatarFoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Croația vs Argentina, în semifinalele CM 2022 din Qatar

În primul meci din sferturi, Croația a eliminat Brazilia, de cinci ori câștigătoare a trofeului și marea favorită a turneului din Qatar. Selecao a deschis scorul prin Neymar ('105+3), dar Petkovic ('117) a reușit să ducă echipa lui Zlatko Dalic la loviturile de departajare.

Europenii au marcat prin Vlasic, Majer, Modric și Orsic, în timp ce sud-americanii au înscris prin Casemiro și Pedro (Rodrygo și Marquinhos au ratat).

Argentina părea să nu aibă emoții în fața Olandei și a condus cu 2-0, după ce Messi a pasat decisiv la reușita lui Molina ('35) și a transformat un penalty ('73), dar Louis van Gaal l-a introdus pe teren pe Weghorst și uriașul lui Beșiktaș a egalat ('83, '90+11).

La loteria loviturilor de la 11 metri, Emiliano Martinez a intervenit la șuturile trimise de Van Dijk și Berghuis (olandezii au înscris prin Koopmeiners, Weghorst și De Jong), iar „Pumele” au transformat prin Messi, Paredes, Montiel și Lautaro (Fernandez a ratat).

Argentina și Croația se vor duela marți, de la ora 21:00, pentru un loc în marea finală a Mondialului din Qatar. Meciul de pe Lusail Stadium (Al Daayen) va fi transmis în format LiveBLOG pe HotNews.ro.

CM 2022 Qatar: Lionel Messi și Emiliano Martinez califică Argentina în semifinale

CM 2022 Qatar: Vis năruit - Brazilia, eliminată dramatic la penaltiuri de Croația

Sferturile de finală ale CM 2022 din Qatar

Croația - Brazilia 1-1 (4-2, după loviturile de la 11 metri)

Olanda - Argentina 2-2 (3-4, după loviturile de la 11 metri)

  • Sâmbătă, 10 decembrie

Maroc - Portugalia (Al Thumama Stadium - Doha, 17:00)

Franța - Anglia (Al Bayt Stadium - Al Khor, 21:00).

Semifinalele Cupei Mondiale 2022 din Qatar

  • Marţi, 13 decembrie

Argentina - Croația (Lusail Stadium - Al Daayen, 21:00)

  • Miercuri 14 decembrie

Maroc/Portugalia - Franța/Anglia (Al Bayt Stadium - Al Khor, 21:00)